Minister Plasterk opent uniek Bomenmuseum

Nieuws door

Honderd verschillende boomsoorten in Wateringse Veld

26 september 2008 Den Haag, Noord-Holland Den Haag is donderdag 2 oktober een uniek museum rijker. Om 13.00 uur opent cultuurminister Ronald Plasterk het Bomenmuseum in de wijk Wateringse Veld. Over een paar jaar moeten zo'n 8.000 woningen omgeven zijn door honderd verschillende boomsoorten. Kunstenaar Herman de Vries is het creatief brein achter dit 'groene' project.

De bewustwording van en voor de natuur moet weer teruggebracht worden

Sinds 1996 groeit het Bomenmuseum mee met de wijk. Bijna elke straat heeft zijn eigen boom. Al wandelend door de wijk zie je dat er in de trottoirs hardstenen tegels zijn aangebracht, met daarin de naam en bladvorm van de boom gegraveerd. Dit maakt niet alleen de enorme variatie aan soorten, maar ook de aanwezigheid van de natuur duidelijk. Het uitgangspunt is om een zo groot mogelijke variatie aan boomsoorten in Wateringse Veld te planten. De bewustwording van en voor de natuur moet weer teruggebracht worden.

Gids

Bij het Bomenmuseum hoort een gids, die alle huishoudens in Wateringse Veld gratis kunnen afhalen. De gids beschrijft achtergronden, mythen en sagen van de boomsoorten in het museum. Daarnaast kunnen alle soorten en ondersoorten per straat worden opgezocht. Er zit een losse kaart in met een wandelroute, die de geïnteresseerden langs het museum leidt. Deze eerste druk van de gids beschrijft het zuidelijk deel van het museum. Over een paar jaar wordt in de tweede druk van de gids ook het noordelijk deel van de wijk opgenomen.

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-09-26 11:01:07 - 599