1

Opnieuw jonge beestenboel

Adopties in Diergaarde Blijdorp, geboorte in Dierenpark Amersfoort

Nieuws door

archief oud artikel 27 september 2008 Iedere zaterdag begint DagjeWeg.NL het weekend met jong geluk in de dierentuinen. Ook deze week zijn er weer een aantal nieuwe gezichten te ontdekken.

'Afdankertjes'

Diergaarde Blijdorp heeft twaalf wasberen geadopteerd! De Rotterdamse dierentuin biedt deze 'afdankertjes' een nieuw verblijf. U kunt de beestjes bekijken in een deel van de oude Kattenrotonde.

Ook de vijf fotogenieke poolvosjes mogen niet vergeten worden. Zij zullen in de toekomst – in het nieuwe Artica-gebied - de IJsgrot gaan bevolken.

Nieuweling

Dierenpark Amersfoort heeft er een nieuweling bij! Althans, dat is nog niet helemaal duidelijk. Maandag 22 september is bij het voskoesoevrouwtje een jong gespot, maar het dier verstopt zich nog in moeders buidel.

Een voskoesoe heeft een draagtijd van ongeveer 17 dagen. Daarna blijft het jong nog vier tot vijf maanden in de buidel van de moeder. Vervolgens blijft het nog veilig een maand bovenop haar rug zitten. Dus…over een half jaar weten we meer!

Bent u nog van plan om een weekendje weg te gaan? Profiteer dan van de korting in Safaripark Beekse Bergen. Het park heeft genoeg om handen. Met name de elf pas geboren leeuwenwelpjes zijn een ware publiekstrekker.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 27 september 2008 - 1277

Dit past bij 'Opnieuw jonge beestenboel'