Kilometers wereldgeschiedenis

Het verleden als attractie langs het Wereldtijdpad in Twente

Nieuws door

archief oud artikel 8 oktober 2008 Rijssen, Overijssel Op zaterdag 11 oktober wordt het eerste deel van het 50 kilometer lange Wereldtijdpad in gebruik genomen. 's Werelds grootste tijdbalk in de openlucht geeft bezoekers een kijkje in de geschiedenis.

Langs de wandelroute die op de grens van Salland en Twente ligt staan meer dan 2000 palen, voor elk jaar van onze jaartelling een. De palen zijn voorzien van een jaartal en een kubus die je rond kunt draaien. Deze kubus geeft informatie over het betreffende jaar. Regionale historie, vaderlandse geschiedenis, geschiedenis uit Europa en de rest van de wereld. Bezoekers krijgen toegang tot een schat van informatie. Het wandeltraject begint bij het stadhuis in Rijssen en eindigt op het marktplein in Holten.

Impuls

De opening valt samen met het begin van de week van de Geschiedenis van 11 tot en met 19 oktober. Het tijdpad betekent een impuls voor het toerisme in de regio, waaraan in de toekomst verschillende evenementen aan gekoppeld worden. Meer informatie op wereldtijdpad.nl.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-10-08 11:01:16 - 421

Dit past bij 'Kilometers wereldgeschiedenis'