1

Weg dit weekend

Maak de herfstvakantie compleet

Redactioneel door

archief oud artikel 15 oktober 2008 Wat gaat een weekje vakantie toch snel voorbij. Voor je het weet, zit je weer op kantoor of in de schoolbanken. Maar… het is nog niet zover. Er staat nog een weekend voor de deur. DagjeWeg.NL geeft een aantal tips die de herfstvakantie compleet maakt.

Cinekid Filmfestival

Maak een ultieme herfstvakantie compleet door naar het Cinekid Filmfestival te gaan. Van 19 tot en met 26 oktober wordt dit kindermediafestival gehouden op maar liefst 32 locaties in heel Nederland. Het thema is 'kinderboekverfilmingen'. Op het festival worden films uit de hele wereld vertoond en er is een selectie van de leukste televisieprogramma's. Kortom, een leuk dagje uit voor de jeugd. Ouderen zijn uiteraard ook welkom!

Boo at the Zoo

Dierenpark Amersfoort gaat op 17 en 18 oktober met Boo at the Zoo 'Terug naar de oertijd'. Tussen 17.00 en 22.00 uur is er van alles te beleven in het park. Speel Jeu des Roques bij de Savanne en doe mee aan een krachtoefening bij de neushoorns. Meer een denker? Ga dan langs bij de chimpansees. Bezoek ook het DinoBos met mysterieus verlichte dinosauriërs, die zelfs bewegen. Klik hier voor het volledige programma.

Iraans Film Festival

Het Iraans Film Festival wordt op 17, 18 en 19 oktober voor de derde keer gehouden en nu in filmtheater Lantaren/Venster in Rotterdam. Het festival richt zich volledig op de hedendaagse (film)cultuur in Iran en is daarom dé plek voor onafhankelijke Iraanse kunstenaars om hun werk te tonen. Naast de vertoning van de nieuwste Iraanse speelfilms, documentaires en animatiefilms zijn er dit jaar optredens van Dj's, lezingen en nog veel meer. Even genoeg van alle impulsen? Drink dan een heerlijk kopje Perzische thee op de sofa.

Sprookjesfestival

De herfst zorgt voor een sprookjesachtige sfeer. De eikeltjes, de kastanjes, de prachtig gekleurde bladeren… Arnhem biedt ‘Alle sprookjes van de wereld'. Van zaterdag 11 tot en met zondag 19 oktober vindt de eerste editie van Het Sprookjesfestival plaats. Beroemde sprookjes, onbekende verhalen; sprookjes uit verschillende landen en culturen. Op bijzondere en onverwachte locaties zijn voorstellingen, dans, theater, muziek en tentoonstellingen te bewonderen.

1001 markten festival

Lekker naar de markt dit weekend? Alle markten in Nederland houden gezamenlijk het 1001 Markten Festival. Op veel markten zijn er feestelijke activiteiten: van straattheater tot kinderattracties. Bovendien maken marktbezoekers kans op een boodschappenfiets ter waarde van € 1000,- of gratis shoppen ter waarde van € 50,-. Dat maakt de markt misschien wel het leukste uitje voor de herfstvakantie.

Wegwijsbeurs 2008

Maak jezelf wegwijs op de Wegwijsbeurs 2008 in de Koninklijke Jaarbeurs Utrecht. De beurs, die van 14 tot en met 18 oktober duurt, is sterk vernieuwd, maar presenteert tegelijkertijd vertrouwde onderdelen. Er zijn allerlei activiteiten te doen en verspreid over de hele dag zijn er lezingen, presentaties en is er muziek.

Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Drukte in de Jaarbeurs aankomend weekend. Voor de Kampeer & Caravan Jaarbeurs moet men namelijk ook naar Utrecht. Van 16 tot en met 22 oktober kan iedereen hier lekker rondsnuffelen, aan workshops meedoen, of een aantal producten op het buitenterrein testen. Er zijn ook kampeerproducten aanwezig, zoals stacaravans, vouwwagens, kampeerauto's, accessoires en onderdelen. Helaas zijn er dit jaar geen tenten op de beurs.

‘Protesteer! Actieposters vanaf 1965'

‘Baas in eigen buik', ‘Help de kernwapens de wereld uit', ‘Geen woning geen kroning'. Wie protesteerde er ook alweer? En waartegen werd eigenlijk geprotesteerd? De tentoonstelling ‘Protesteer! Actieposters vanaf 1965' in het Verzetsmuseum in Amsterdam geeft een beeld van een roerige tijd van acties. Aan de hand van posters en filmpjes wordt een beeld getoond van de tijd waarin buitenparlementaire en zelfs illegale acties aan de orde van de dag waren. De tentoonstelling begint op 16 oktober en is te zien tot 29 maart 2009.

Heeft u een tip voor het weekendartikel van volgende week? Stuur dan een mail naar de redacteur. Hartelijk dank!

De Dutch Design Week, het grootste designevenement van Nederland, vindt van 18 tot en met 26 oktober plaats in Eindhoven. Op meer dan veertig locaties door de hele stad laten zo'n 800 vormgevers hun werk zien op het gebied van productdesign, textiel & mode, grafisch ontwerp, ruimtelijk ontwerp en designmanagement & trends. Tijdens dit negendaags evenement zijn er talloze lezingen, workshops, modeshows, seminars en exposities. Bijna alle tentoonstellingen zijn gratis. Voor de meeste seminars, workshops, lezingen en bedrijfsbezoeken dient men zich vooraf aan te melden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 15 oktober 2008 - 2084

Dit past bij 'Weg dit weekend'