Grootste volière ter wereld in Veldhoven

Volgende week wordt de volière officieel in gebruik genomen.

Papegaaienpark Veldhoven Nieuws door

archief oud artikel 22 oktober 2008 Veldhoven, Noord-Brabant Zevenhonderd papegaaien, enkele loopvogels en een hertje hebben een nieuw onderkomen gevonden in Veldhoven. De grootste volière ter wereld wordt volgend week in gebruik genomen meldt de stichting Nederlandse Opvang voor Papegaaien.

De reuzenkooi in het Papegaaienpark is honderd meter lang, dertig meter breed en zeven meter hoog en is met behulp van vijftig vrijwilligers gebouwd. Hoewel het verblijf woensdag 29 oktober pas officieel geopend wordt is het nu al in gebruik. Kinderen tot twaalf jaar mogen op de dag van de opening het centrum gratis bezoeken. De zeshonderd papegaaien die het verblijf inmiddels bevolken hebben veel meer vliegruimte dan voorheen.

Toekomst

De stichting Nederlandse Opvang voor Papegaaien houdt zich al vijftien jaar bezig met de opvang van Nederlandse papegaaien. In de toekomst wil de organisatie zich bekommeren om inbeslaggenomen roofdieren zoals tijgers, panters en leeuwen.

Bezoek

Duizenden papegaaien en kaketoe's wachten op bezoekers aan het Papegaaienpark. De dieren mogen gevoerd worden met de aanwezige nootjes of vers fruit. Maar naast de papegaaien lopen er ook andere dieren door het park. Reeën, hangbuikzwijntjes en kangaroes maken ook deel uit van de beestenboel.


Papegaaienpark Veldhoven
Toegangsprijs: €10,- voor volwassenen en €8,- voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 oktober 2008 - 1850