Opening Nationaal Historisch Museum uitgesteld

De bouw van het museum heeft meer tijd nodig dan verwacht

Nationaal Historisch Museum mogelijk in 2011 open Nieuws door

archief oud artikel 22 oktober 2008 Arnhem, Gelderland Oorspronkelijk zou het Nationaal Historisch Museum (NHM) in 2011 haar deuren openen. Maar het is onmogelijk om binnen twee jaar een nieuw gebouw met complete inrichting neer te zetten. Dit maakte één van de museumdirecteuren, Erik Schilp woensdag bekend. De opening zal nu op z'n vroegst in 2014 zijn.

Een ontwerp voor het gebouw ligt al klaar, getekend door architect Francine Houben. Maar in Arnhem, waar het museum moet komen, is nog niets te zien. Op dit moment wordt er nog volop gediscussieerd over de manier waarop het museum onze Nederlandse geschiedenis gaat tonen. Ruim tachtig professionals bogen zich de afgelopen maanden over deze vraag. Nog voor de kerst presenteren de beide directeuren, Erik Schilp en Valentijn Bijvanck, met een pamflet hoe het museum er in grote lijnen uit komt te zien.

Activiteiten

Hoewel het museum voorlopig nog niet te bezoeken is worden er door het NHM op locatie wel een scala aan activiteiten georganiseerd. Niet alleen in Arnhem, maar ook in de rest van het land. Hiervoor werkt het museum samen met andere culturele instellingen.

Bewustwording

Het museum moet in de toekomst de bezoekers bewust maken van de Nederlandse geschiedenis en hoe die heeft bijgedragen aan de huidige maatschappij. Het doel is om vragen op te roepen, kennis aan te reiken en ook de mogelijkheid te bieden voor een leuk dagje uit! Op de website van het NHM is het mogelijk om nu al wat cultuur op te snuiven.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 oktober 2008 - 905