1

"Amsterdam mist nog tophotels"

Over vier jaar twee exclusieve hotels in hoofstad

Hotel boeken? Nieuws door

archief oud artikel 31 december 2007 Amsterdam, Noord-Holland Barcelona, Frankfurt, Brussel, Londen en Parijs hebben ze, Amsterdam nog niet. Nog voor 2011 moeten daarom in de Amsterdamse binnenstad twee exclusieve tophotels verrijzen. Dat blijkt uit nieuwe Amsterdamse plannen.

In de conceptnota Hotelbeleid Binnenstad 2008 – 2011 staat te lezen dat de Amsterdam twee hotels met meer dan vijf sterren in de Amsterdamse binnenstad  wil gaan bouwen. Er moeten driehonderd exclusieve kamers bijkomen in het Amsterdamse centrum. De stad neemt onder meer het elitaire Franse hotel Ritz Paris als voorbeeld. Met komst van de hotels wil Amsterdam zich gaan meten met steden als Barcelona, Frankfurt, Brussel, Londen en Parijs die al wel zulke hotels hebben. Het plan is onderdeel is van de komst  van duizend nieuwe hotelkamers in het stadsdeel.

Interesse

Alleen de binnenstad van de hoofdstad is geschikt voor zulke tophotels, blijkt uit het rapport. "Uit aanvragen blijkt dat er interesse is vanuit de hotelsector om een of meerdere tophotels in Amsterdam te openen. Omdat dergelijke tophotels alleen in gebouwen met een topkwaliteit en uitstraling gevestigd kunnen worden, komt vooral de historische binnenstad in aanmerking als vestigingslocatie", zo schrijft de gemeente. De stad wil dat de nieuwe tophotels een historische en monumentale uitstraling hebben. Bovendien moeten ze op bijzondere plekken staan. Ook aan nieuwbouw wordt gedacht. "Alleen op grootschalige, bijzondere locaties. Hierbij valt te denken aan de Singelgrachtzone, een goed ontsloten deel van de binnenstad."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 31 december 2007 - 934