Waardevolle rommel

De Dubbele Palmboom |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Tentoonstelling in Historisch Museum Rotterdam leert kinderen 'waarderen'

31 december 2007 Rotterdam, Zuid-Holland Prul of pracht? Het Historisch Museum Rotterdam toont vanaf 6 januari 'Hoezo waardeloos!', een tentoonstelling die kinderen laat zien hoe een museum voorwerpen bewaart, en hoe deze verzamelingen ons helpen om dingen uit het verleden te herinneren.

Het pas verbouwde museum wil kinderen met deze tentoonstelling twee dingen leren: in de eerste plaats hoe een museum kunstwerken selecteert en verzamelt, en in de tweede plaats dat de waarde van een voorwerp per persoon verschilt. Als iets kapot is, gooit de een het meteen weg, terwijl een ander het laat repareren. Het hangt er maar net vanaf hoeveel waarde je aan iets hecht. Dat is precies waar de tentoonstelling 'Hoezo waardeloos!' over gaat: waarderen, herwaarderen en herinneren. Over weggooien en bewaren.

Zelf ontdekken

Kinderen speuren in het museum als een archeoloog naar bruikbare spullen en ontdekken de verhalen achter alledaagse voorwerpen. In één van de zes ruimtes van de tentoonstelling, loop je letterlijk over een afvalberg. In de volgende ruimte zijn allerlei afgedankte prullaria gebruikt als kunstwerk. In 'Hoezo waardeloos!' ontdekken kinderen zelf heel veel, door te experimenteren en te onderzoeken.

De tentoonstelling heeft plaats op de eerste en tweede verdieping van De Dubbele Palmboom. Kinderen tot en met zeventien jaar mogen het museum gratis bezoeken.

Kijk ook bij...

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-12-31 11:28:12 - 2444