1

Rondsnuffelen in het duister

Museumnacht Amsterdam bol van activiteiten

Nieuws door

archief oud artikel 30 oktober 2008 Amsterdam, Noord-Holland Wie is niet bang in het donker? Kom zaterdag 1 november naar Amsterdam en beleef de museumnacht. De 41 kunstinstellingen organiseren dit jaar meer activiteiten dan ooit. Bangeriken…, overwin de angst en ga mee!

Bezoekers van de negende editie van de ‘n8’ kunnen maar liefst tweehonderd activiteiten bijwonen. En dan praten we niet alleen over exposities, maar ook over films, muziek en verschillende ongebruikelijke rondleidingen. De echte nachtbraker krijgt zelfs een rondleiding door de dierenwereld van Artis.

Mensenrechten

In het Verzetsmuseum zorgen Lange Frans & Baas B., Appa en Simon Vinkenoog voor de muzikale aankleding. De muziek heeft betrekking op mensenrechten, waar het museum samen met Amnesty International aandacht aan schenkt.

Tortelduifjes worden doorverwezen naar het Van Gogh Museum. Hier wordt de tentoonstelling 125 Liefdes, vergezeld door de zwoele liefdesliedjes van Giovanca.

Bouwkeet

Helaas is het Stedelijk Museum niet geopend. Het gebouw aan het Museumplein wordt momenteel grondig gerenoveerd. Voor vragen over het Stedelijk Museum kunnen mensen terecht op het Oosterdokseiland. In ‘De Bouwkeet on tour' beleven ze een museum zonder muren.

De organisatie hoopt met de 'n8' vooral een nieuw en jong publiek aan te trekken. Kijk hier voor het volledige programma.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 30 oktober 2008 - 351

Dit past bij 'Rondsnuffelen in het duister'