1

Weg dit weekend

Vier het weekend en trek er op uit!

Redactioneel door

archief oud artikel 7 november 2008 Vier het weekend en trek er op uit met de kinderen! Theater, PlayWorldWide 2008, North Sea Film Festival en nog veel meer leuks.

Culturele Zondag: speciaal voor kinderen

De Kinderkunstdag van zondag 9 november staat bol van theater, poëzie, workshops, muziek, beeldende kunst, dans, film en veel meer. Het is een Culturele Zondag speciaal voor kinderen! In 34 culturele instellingen in de stad Utrecht zijn er allerlei leuke activiteiten. Zo is er onder meer een magisch filmconcert, luister je naar een zingende Nienke uit Het Huis Anubis en ga je op de foto met de burgemeester. En: ieder kind, jonger dan 12 jaar, mag bijna overal gratis naar binnen! Volwassenen krijgen korting.

Vet de schaatsen in en haal het skipak tevoorschijn! Het winterseizoen gaat weer beginnen. Seizoenstip...

KreaDoe 2008

Lekker knutselen, plakken en knippen? Dat kan op KreaDoe 2008, de creatieve hobbybeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Van woensdag 5 tot en met zondag 9 november kunnen bezoekers hier terecht voor de laatste trends, technieken en materialen op het gebied van tientallen creatieve hobby's. Dit jaar wordt er extra veel aandacht besteed aan het thema 'Kerst'. Op het KreaKerst Plein komt men alvast in de sfeer van dwarrelende sneeuwvolkjes en kerstbomen.

Drie Dode Dichteressen Dag

Dode dichteressen... , moet je daar nou een dag voor hebben? Het Letterkundig Museum in Den Haag vindt van wel. Op vrijdag 7 november staan Elisabeth Eybers, Hanny Michaelis en M. Vasalis (het pseudoniem van Margaretha Droogleever Fortuyn-Leenmans ) centraal op een symposium. Letterkundigen nemen het werk en de biografieën van de drie grote dichteressen onder de loep.

Herdenking 70 jaar Kristallnacht

Wordt bewust van de Kristallnacht tijdens de herdenkingen in Kleve, Nijmegen en Groesbeek. Het dieptepunt van de vooroorlogse rassenhaat in Nazi-Duitsland is voor sommigen vervlogen geschiedenis, maar bij velen leeft de gedachte aan de zogenaamde Reichskristallnacht nog voort. Dertigduizend joden werden gearresteerd en afgevoerd naar concentratiekampen. De complete uitschakeling van de joodse bevolking werd van nu af aan met kracht ter hand genomen. Herdenk deze gruwelijke gebeurtenis op zondag 9 november in Kleve, Nijmegen of Groesbeek.

PlayWorldWide 2008

Ook zo gek van Playmobil? Olivier Rath wel! Deze 12 jarige jongen is de drijvende kracht achter PlayWorldWide 2008, een unieke Playmobiltentoonstelling van verschillende thema's op 8 en 9 november in Bussum. Daaromheen zijn er diverse activiteiten. De opbrengst van PlayWorldWide gaat naar Stichting JOIN!forkids.

North Sea Film Festival

Het North Sea Film Festival toont 7, 8 en 9 november de beste onderwaterfilms van dit moment in het Museon Den Haag. De organisatie heeft hiervoor tot in Australie en Zuid-Afrika moeten zoeken. Voor de bezoekers zijn er zaterdag en zondag onder meer workshops over het filmen en fotograferen van zeezoogdieren. Lees hier de brochure over het festival.

Messiaenfestival 2008

Het Leeuwarder Orgelfestival 2008 wordt gewijd aan een van de grootste componisten van de 20e eeuw, Olivier Messiaen. Op 7, 8 en 9 november vult de Friese hoofdstad Leeuwarden zich met prachtige klanken uit zijn oeuvre. Vrijdag is het openingsconcert in de Grote Kerk, waar organisten Eric Lebrun en Theo Jellema een substantieel deel van Messiaens orgelmuziek laten horen.

Snuif de winter op bij de seizoenstips van DagjeWeg. Lekker schaatsen of skien in ons koude kikkerlandje. Of check hier alle Sinterklaasactiviteiten die op stapel staan.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 november 2008 - 1979

Dit past bij 'Weg dit weekend'