Zie ginds komen de Sinterklaasfeesten

Sinterklaas verovert vanaf 15 november weer de Hollandse daken!

Bezoek Dolfinarium Harderwijk door

archief oud artikel 14 november 2008 Landelijk Hoor je de wind al waaien door de bomen? Zelfs hier bij DagjeWeg.NL waait de wind! Gelukkig houdt een klein briesje de goedheiligman niet tegen en loopt hij vanaf 15 november samen met zijn Zwarte Pieten weer over de daken om alle brave kindjes te verwennen. Kijk ook op onze Sinterklaaskalender voor nog meer leuke Sinterklaasfeesten.

Intocht van Sinterklaas

Almere Na de grote oversteek met Pakjesboot 12 van Spanje naar Nederland zet Sinterklaas zaterdag 15 november eindelijk weer voet aan wal in Nederland. Hij doet dat dit jaar in Almere. Burgemeester Annemarie Jorritsma heet de Sint namens alle kinderen van Nederland hartelijk welkom. Die dag is het busvervoer in heel Almere vanaf 10.00 tot 18.30 uur gratis. Dit in verband met de beperkte bereikbaarheid van het centrum van Almere Haven tijdens de intocht. 's Avonds kan iedereen natuurlijk zijn schoen weer zetten. En dan maar afwachten of er de volgende ochtend ook wat leuks in zit!

Sinterklaasfilm

Ook dit jaar is er weer een hilarische Sinterklaasfilm te zien op het witte doek. Deze film 'Sinterklaas en het geheim van het grote boek' heeft sinds haar première op 5 oktober al meer dan honderdduizend bezoekers mogen verwelkomen, en kreeg daarmee de status van Gouden film. Als Sinterklaas bij het examen voor zijn nieuwe 'dakrijbewijs' een ongeluk krijgt, moet hij naar het ziekenhuis. Iedereen vindt het heel erg, behalve Dr. Brein. Die wil dat Sinterklaas stopt met zijn werk. Ze wil het kasteel van Sinterklaas voor zichzelf en is ook van plan om al het geld voor de cadeautjes in te pikken en er met het Grote Boek van Sinterklaas vandoor te gaan. De film zit vol met BN'ers als Tony Neef en Ben Cramer, en de opbrengst gaat naar goede doelen.

Feest van Sinterklaas

Rotterdam De Sint is bijna jarig en dat moet natuurlijk gevierd worden! Gelukkig is het zaterdag 29 en 30 november weer zover! De Zwarte Pietenclub wil er graag met alle kinderen uit het hele land één groot feest van maken. Samen met Ernst, Bobbie en de Rest, Kus en Chipz wordt het daar één grote gezellige boel! Het feest vindt plaats in Ahoy Rotterdam en de kaartverkoop is al begonnen. Wees er dus snel bij!

Dolfijnen Sintshow

Harderwijk Dit jaar biedt het Dolfinarium in de maand november voor het eerst een uniek en spannend avontuur in het beroemde dolfijnentheater: Sinterklaas en de verdwenen vis! Sinterklaas logeert altijd één dagje van het jaar in het Dolfinarium. En zoals altijd wil ook dit jaar de Hoofdpiet iets speciaals doen voor zijn Sint. Tijdens de show mogen alle kinderen in DolfijndoMijn helpen met de verrassing, maar er gaat iets mis. Het meest belangrijke onderdeel om de verrassing te laten slagen, is op: de vis! Sinterklaas mag uiteraard van niets weten, maar kan ieder moment arriveren. Bestel snel tickets op de site om te weten hoe dit afloopt!

Sint en Pietenbende

IJsselstein Na het grote succes van vorig jaar presenteert de Sint en Pietenbende wederom twee knallende Sinterklaasshows van 1,5 uur vol plezier en entertainment en een spannend toneelstuk. Zaterdag 29 november komt in het Figi Theater in Zeist de bekende meidengroep Djumbo langs om al hun hits te zingen en zondag 30 november vermaken de Gebroeders Ko in het Fulco Theater in IJsselstein het publiek. Natuurlijk zal Sinterklaas ook niet ontbreken!

Sint in Carré

Amsterdam Ook Koninklijk Theater Carré loopt de goedheiligman niet voorbij. Zaterdag 22 november gaat het muzikale theaterstuk 'Sinterklaas en de Malle Mijter' in Amsterdam in reprise. Deze unieke Sinterklaasvoorstelling, welke vorig jaar voor het eerst te zien was in Haarlem, wordt nu opnieuw in het theater gebracht! Op zondag 16 november zal er al een muzikaal voorproefje te zien zijn in een 1,5 uur durend feestelijk programma op De Dam tijdens de intocht van Sinterklaas in Amsterdam.

Zelf pepernoten maken

Ingredienten
- 125 gram bloem
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 80 gram bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels water
- 1 mespuntje zout
- 1 eierdooier
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 mespuntje gemalen anijszaad
Bereiding
Kneed alle ingrediënten door elkaar tot een soepele bal deeg. Laat deze bal 1 uur op een koele plaats rusten, bijvoorbeeld in de koelkast. Smeer de bakplaat in met boter. Draai van de helft van je bol deeg allemaal kleine balletjes, ter grootte van een knikker. Leg de kleine balletjes op gelijke afstand op de bakplaat. Je kunt van de helft van de bol ongeveer 1 bakplaat vol pepernoten maken. Druk elk balletje een beetje plat met je duim. Bak de pepernoten gaar en goudbruin en laat ze daarna afkoelen. Je kunt onder het bakken alvast de volgende portie maken. Bak de pepernoten ongeveer twintig minuten met een temperatuur van 160 graden. Plaats de pepernoten in het midden van de oven, even wachten en dan: smullen maar!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-11-06 14:13:38 - 3934