De Lama's nemen afscheid

Nog één keer hilarische improvisatie

Nieuws door

archief oud artikel 7 november 2008 Breda, Noord-Brabant Voor wie nog geen afscheid wil nemen van het Televizierring-winnende BNN-programma De Lama's, staan de castleden eind november nog één keer op de planken in het Chassé Theater in Breda.

De Lama's on Tour

Sinds 2005 staan De Lama's in het theater met De Lama's on Tour. In de voorstelling komen alle vertrouwde ingrediënten aan bod: van 'roetschbaan', 'ik-wil-graag-zien', de 'datingshow', de 'voorwerpenronde', 'eerste zin laatste zin' tot de 'draaideur', het 'moordspel' en de 'doventolk'. Met hun spelregels en suggesties uit het publiek doen De Lama's wat zij als geen ander kunnen: een hilarisch potje improviseren. Maar 30 november doen ze dat toch écht voor de laatste keer.

Televisieprogramma

De theatershow komt voort uit het succesvolle gelijknamige televisieprogramma De Lama's. Morgen zijn zij voor het laatst op de buis. Dan is nog één keer te zien hoe improvisatietalenten Ruben Nicolai, Tijl Beckand, Ruben van der Meer en Jeroen van Koningsbrugge via theatersport-onderdelen van voorwerpen en losse opmerkingen een sketch maken.

Televizierring

De eerste aflevering van het televisieprogramma kwam op 29 juni 2004 op de buis. Naast het huidige viertal werkten ook andere acteurs mee aan de show, onder wie Arie Koomen en Sara Kroos. BNN-voorzitter en -presentator Patrick Lodiers heeft al aangekondigd dat zijn omroep werkt aan een nieuw improvisatieprogramma. Nicolai en Beckand zullen daar zeker niet aan meewerken, want zij vertrekken naar de AVRO. In oktober 2006 werd het programma onderscheiden met de Gouden Televizierring.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 november 2008 - 1323

Dit past bij 'De Lama's nemen afscheid'