Ikonenmuseum Kampen verbouwd

Lees ook 'Het Ikonenmuseum' |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Vernieuwde Ikonenmuseum heeft atrium, café en meer expositieruimte

19 november 2008 Kampen, Overijssel Groter en mooier is het geworden, het Ikonenmuseum in kampen. Vandaag werd het nieuwe gedeelte van het museum geopend. De opening viel samen met de opening van de nieuwe tentoonstelling Hemelse Helpers, Engelen op Ikonen.

Het Ikonenmuseum is gevestigd in een voormalige verblijfplaats in een Kampens klooster. Bij het museum hoort ook de Timmertoren, vlak achter het museum. De toren werd vooralsnog niet gebruikt als museumruimte, omdat het daar niet geschikt voor was. Het was er tochtig en oud. "Je zou het een bouwkundige verkrachting kunnen noemen", merkt een woordvoerder van het museum grappend op. "De laatste maanden zijn we druk bezig geweest om de Timmertoren helemaal te verbouwen en bij het museum te betrekken."

Atrium

De Timmertoren telt drie verdiepingen. "Op de begane grond is een soort café, op de eerste verdieping is er nu extra expositieruimte en de zolder gebruiken we als archief- en restauratieruimte."
De binnenplaats tussen de Timmertoren en het 'oude' gedeelte van het museum is met een groot glazen dak overkoepeld. In dit atrium zijn zithoekjes gemaakt."

Het Ikonenmuseum is van woensdag tot en met zaterdag geopend in de middag.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-11-19 14:16:11 - 654