Jonge miereneter geboren in Artis

Eindelijk een geboorte na weken van rust

Dierentuin Artis Nieuws door

archief oud artikel 22 november 2008 Amsterdam, Noord-Holland Er is er weer eentje bij! Na weken van rust verblijdt Dierentuin Artis de bezoekers met de geboorte van een grote miereneter. Deze geboorte verdient zeker beschuit met muisjes, omdat de miereneter een bedreigde diersoort is en alleen voorkomt in Midden- en Zuid-Amerika.

De Amsterdamse dierentuin haalde moeder Potay uit Argentinië. Door een goed fokprogramma met een dierentuin in Buenos Aires werd het vrouwtje zwanger. Het resultaat werd dinsdagnacht geboren in Artis. Het is nog onduidelijk of de miereneter een jongen of meisje is. Daarom heeft de miereneter nog geen naam.

Er is er weer eentje bij! Na weken van rust verblijdt Dierentuin Artis de bezoek

Grote miereneters hebben een draagtijd van zes maanden. Direct na de geboorte klom het kleintje op de rug van de moeder, ook dit is gebruikelijk. Op die veilige plaats is het jong onzichtbaar vanwege de schutkleuren van de moeder. Een jaar lang zal de jonge miereneter op de rug van de moeder verblijven.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 november 2008 - 1602

Activiteiten ARTIS

Later dit jaar

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...