Maastricht dichtbij wereldsteden

Een dagje uit in Maastricht. |  
Nieuws door

Snelle treinverbinding tussen Maastricht en Brussel definitief

24 november 2008 Snel naar Parijs of Londen? Vanaf Maastricht is het maar een paar uurtjes met de Maastricht-Brussel-Express, die vandaag officieel gelanceerd wordt. Dit maakten de Nationaal Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) en de gemeente Maastricht bekend.

Samen met de NS en de provincie Limburg wordt de overeenkomst getekend voor de definitieve start. De trein gaat vanaf volgende maand veertien keer per dag naar Brussel, waar vervolgens overgestapt kan worden op Thalys of Eurostar. Maastricht wordt hiervoor een Belgisch station. Dit betekent dat de kaartjes naar goedkopere Belgische tarieven geprijsd worden. De snelle verbinding reed al enkele maanden op proef en deze periode bleek succesvol.

Maastricht

Kaartjes voor de Maastricht-Brussel-Express (MBE) worden op internet verkocht en thuis uitgeprint. Elk jaar komen 15 miljoen reizigers, toeristen en werknemers van buiten de stad naar Maastricht. Hiermee is Maastricht de tweede toeristenstad van Nederland. Een actuele dienstregeling is te vinden op de officiële website van de MBE.

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 2008-11-24 10:17:09 - 601