Opmerkelijk dierennieuws

IJsberenfouten en mussenoverschot

Diergaarde Blijdorp Nieuws door

archief oud artikel 29 november 2008 Rotterdam Deze week geen nieuwe dieren voor de Nederlandse dierentuinen. Wel opmerkelijk dierennieuws!

Mannelijke ijsbeer blijkt vrouwtje te zijn

Een dierentuin in Japan dacht dat zij in juni een mannelijke ijsbeer met succes aan een vrouwtje gekoppeld had. De geboorte van een jong bleef echter uit! Het 'mannetje' Tsuyoshi blijkt nu een vrouwtje te zijn. De dierentuin kwam hier pas achter na DNA-tests en lichamelijk onderzoek. Het komt vaker voor dat het geslacht van een ijsbeer verkeerd wordt ingeschat. Dit komt door de lange haren van jonge ijsberen, waardoor het geslacht moeilijk is vast te stellen.

Veel huismussen in Blijdorp

Makkelijk hebben huismussen het niet in Rotterdam. Denk maar aan katten, tekort aan zaden en insecten en te weinig nestplekken. Zeker 35 paren hebben daarom toevlucht gezocht in Diergaarde Blijdorp. Een mussenkenner ontdekte de tientallen mussen tijdens een onderzoek naar de populatie. De mussen voelen zich het meest thuis bij de wolven en de olifanten. Daar is het lekker warm en zit veel eten. Ook de nepbomen zijn in trek.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 29 november 2008 - 400