1

Weg dit weekend

Van speculaas naar kerststol

Redactioneel door

archief oud artikel 5 december 2008 Met het speculaas nog tussen de tanden oriënteren we ons alweer op het volgende eindejaarsfeest. Kerstfair hier, winterfair daar: de drukte kan niet op. Om in de sfeer te blijven geeft DagjeWeg.NL een overzicht van alle evenementen die dit weekend plaatsvinden.

Wat is er dit weekend te doen?

 
 
Deze week in de weekendbijlage:

  • Indoor Winter & Christmas Fair 'Boven Het Maaiveld' - De Indoor Winter & Christmas Fair 'Boven Het Maaiveld' - van 4 tot en met 7 december - is gelukkig geen sprookje.
  • 'Ze komen uit het duister' - Het Historisch OpenluchtMuseum in Eindhoven biedt bezoekers 7 december de kans om lekker rond een warm haardvuur naar een sfeervolle audiovisuele presentatie te luisteren over het ontstaan van deze fabeldieren.
  • Gratis schaatsen - Amsterdam komt met een uniek evenement. Vanaf zaterdag 6 december ligt er op het Wittenburgerplein twee weken lang een 200 m2 grote schaatsbaan. De ijsbaan is voor iedereen gratis toegankelijk!
  • Nederlands Openlucht Museum brengt winter tot leven - Helaas, de ouderwetse winter behoort steeds meer tot de geschiedenis. Maar: niet getreurd! In het Openluchtmuseum Arnhem komt de winter in zes weken weer tot leven.
  • IJssculpturenfestival Zwolle - Op het IJssculpturenfestival in Zwolle worden van 6 december tot en met donderdag 1 februari 2009 diverse scènes uit de bijbel uitgebeeld.
  • Kerststad Eindhoven - Wanneer is een lichtstad op zijn mooist? Juist, in wintertijd natuurlijk.
  • Winterland Maastricht - Als Eindhoven het kan, kan Maastricht het ook. De vijf weken rondom kerst verkeert de prachtige Limburgse stad in wintersferen.

Lees de weekendbijlage! href=">Lees de weekendbijlage!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 5 december 2008 - 646

Dit past bij 'Weg dit weekend'