Grote Prins Claus Prijs voor Indira Goswami

Schrijfster Indira Goswami ontvangt prijs uit handen van Prins Friso

Nieuws door

archief oud artikel 3 december 2008 Amsterdam, Noord-Holland Indiase schrijfster Indira Goswami ontvangt vandaag uit handen van Prins Friso €100.000 aan prijzengeld. De Grote Prins Claus Prijs ontvangt zij voor haar oevre en omdat zij zich inzet voor de zwakkere in de samenleving. De jury vindt Goswami een uitmuntende schrijfster die het leven van gewone mensen beschrijft.

Goswami is als letterkundige gespecialiseerd in Assamese en Ramayana literatuur. Met haar boeken zet zij zich in voor de zwakkere in de samenleving. Maar Goswami zet zich ook praktisch in voor minderheden. Zo was Indira Goswami recentelijk betrokken bij een vredesoverleg in Assam. Zij wilde haar bijdrage leveren om het conflict op te lossen dat al aan 10.000 mensen het leven kostte.

Volgens de jury krijgt Goswami de prijs omdat "ze een vrouw is met uniek inzicht en sterke overtuigingen. Zij onderkent en beschrijft hoe culturele waarden worden opgelegd en toegeschreven aan het lichaam. Bovendien zet ze haar literatuur in als middel om sociale en culturele verandering te bewerkstelligen."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 3 december 2008 - 375

Dit past bij 'Grote Prins Claus Prijs voor Indira Goswami'