Musea strijden om geld voor extravagante expo

Turing Foundation doneert 450.000 euro aan het beste voorstel

Nieuws door

archief oud artikel 15 december 2008 Amsterdam, Noord-Holland Stichting Turing Foundation lanceert deze maand de 'Turing Toekenning'. Alle musea van Nederland mogen in een voorstel aangeven waarom juist zij het enorme geldbedrag verdienen. Het winnende museum moet het geld besteden aan een uitzonderlijke expositie. Het liefst een tentoonstelling die anders niet in Nederland te zien is.

De liefdadigheidsorganisatie wil musea een zetje geven in de richting van meer ambitieuze projecten. Musea die willen samenwerken met buitenlandse musea hebben de voorkeur. Het winnende museum krijgt op 25 mei 2009 de prijs. Minister Plasterk van Cultuur reikt de eerste 'Turing Toekenning' uit. De fikse donatie zal, als het aan de stichting ligt, om de twee jaar terugkeren.

De Turing Foundation steunde eerder al verschillende kunstprojecten. Zoals de tentoonstelling Vroege Hollanders, Schilders uit de late Middeleeuwen in Museum Boijmans Van Beuningen, Paris Central in het CoBrA Museum en Terug naar Zeeland in het Zeeuws Museum. De Turing Foundation is opgericht uit de beursgang van TomTom NV en heeft het zich tot doel gesteld om: * kinderen en jongeren onderwijs te laten volgen * mensen in Nederland te laten genieten van kunst * de natuur te beschermen * lepra te bestrijden

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-12-15 10:56:28 - 1201

Dit past bij 'Musea strijden om geld voor extravagante expo'