Mojo gaat door met de strijd

Mojo maakt vijfhonderd kaartjes van Il Divo ongeldig

Eerder artikel over de beslissing van Mojo Nieuws door

archief oud artikel 16 december 2008 Delft, Zuid-Holland Mojo houdt voet bij stuk en heeft vijfhonderd kaartjes voor het optreden van Il Divo op 11 maart 2009 ongeldig gemaakt. De internetsite rang1tickets.nl kocht ze op en wilde ze met winst verkopen.

Dure kaartjes

Mojo heeft de gedupeerde kopers aangeraden om hun geld terug te eisen van rang1tickets.nl. Het is nog niet duidelijk of ze dit ook echt terug zullen krijgen. "Daarvoor wil ik eerst een gesprek met onze advocaat", zegt algemeen directeur Joost Baars. Rang1tickets heeft al een deel van de kaarten doorverkocht en er staan nog steeds kaarten te koop op de internetsite. De prijzen gaan vanaf 79 euro terwijl de officiële prijs 53 euro bedraagt.

Doorverkopen

Rang1tickets vindt dat ze in hun recht staan. "Dit kan Mojo juridisch niet maken en gaat ze veel geld kosten. Wij gaan een rechtszaak aanspannen. Volgens de wet mag je tickets namelijk gewoon doorverkopen. Een wetsvoorstel om dat te verbieden is wel in de maak maar bestaat nog niet". Volgens Mojo staan ze wel volledig in hun recht. "Rang 1 tickets is namelijk akkoord gegaan met onze algemene voorwaarden. Hierin staat dat kaarten niet met winstoogmerk mogen worden doorverkocht. Het is een kwalijke zaak dat mensen vaak niet eens weten dat de tickets eigenlijk veel goedkoper zijn."

Zwarte handel

Hiermee blijkt dat de strijd tegen de zwarte handel nog lang niet opgegeven is. Dit is de eerste actie die Mojo op deze manier voert. Mojo verklaarde zelf dat ze hier nog lang mee door zullen gaan. Vanaf 1 januari 2009 verkoopt Mojo de tickets alleen nog telefonisch en online om zwarte handel naar boven te halen. "Hierdoor zijn de verkopers beter te traceren. We kunnen zo herleiden wie de verkoop in handen heeft zodat we er iets aan kunnen doen." Lian van Leeuwen van Mojo verteldt dat het niet hun bedoeling is om de kopers te duperen. "Dat is totaal onze bedoeling niet. Het gaat erom dat we één lijn trekken."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 16 december 2008 - 503