Dierenpark Emmen verhuist uit centrum

Nieuwe dierenpark komt in 2013 aan de rand van Emmen

Bezoek Dierenpark Emmen Nieuws door

archief oud artikel 19 december 2008 Emmen, Drenthe Dierenpark Emmen gaat weg uit het centrum van de stad en krijgt een mooie nieuwe locatie aan de rand van Emmen. Gisteren zijn daarover belangrijke knopen doorgehakt.

Het nieuwe dierenpark gaat werken met verschillende klimaatthema's: Vochtige Warmte, Hete Droogte en IJzige Kou. Uiteraard verhuizen ook alle dieren mee naar het nieuwe park. De apen komen op eilandjes te wonen. Bezoekers kunnen met bootjes langs deze apeneilanden varen.

Te krap

Dierenpark Emmen zit al jaren krap ingesloten in het centrum van Emmen. Aan de ene kant is een spoorlijn en aan de andere kant een winkelcentrum. Het dierenpark kon door de locatie in het stadscentrum onmogelijk uitbreiden. Bij de nieuwe locatie - locatie Noordbargeres - is er voldoende ruimte voor een ruime opzet van het park. Er komt zelfs een theater in het dierenpark, waarin 's avonds voorstellingen zullen worden gegeven.

Groen licht

Het dierenpark wilde al langer verhuizen, maar wachtte nog op toestemming van het gemeentebestuur. Een meerderheid van de gemeenteraad van Emmen ging gisteren akkoord met de verhuizing van de dierentuin uit het centrum naar de buitenrand van Emmen. Op het terrein waar de dierentuin nu staat, komen huizen te staan en een mooi stadspark.
De verbouwing en verhuizing van het dierenpark moet in 2013 klaar zijn en zal bij elkaar zo'n half miljard euro kosten. De gemeente Emmen betaalt 80 miljoen euro.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 19 december 2008 - 2375