Interactieve soap wordt leuke economieles

Het Geldmuseum maakt jongeren bewust van geld

Reportage door

archief oud artikel 18 februari 2009 Utrecht, Utrecht In tijden van een kredietcrisis is het Geldmuseum in Utrecht "the place to be". Het blijkt namelijk maar weer hoe belangrijk geld is. De interactieve tentoonstelling Geld en je leven! maakt jongeren bewust van alles over geld, sparen en lenen. Wat doet geld met je? Wat zijn handige keuzes? En hoe kan het gigantisch fout gaan?

De interactieve soap Geld en je leven! geeft een kijkje in het leven van drie hoofdpersonen: Emily, Joshua en Moes. Als eerste laat Emily haar kamer zien. Een meisje dat erg veel van mooie kleren houdt. Deze jongedame laat zich kennen via een heus aanraakscherm en geeft het beheer over haar geld uit handen aan de bezoeker. Een geluksmeter laat zien hoe gelukkig Emily is met de genomen beslissingen. Het is best moeilijk het geld van Emily te beheren. Het geld op de bank kan snel opraken. Dat zorgt voor moeilijke keuzes.

Welk type ben jij?

Ook Joshua en Moes moeten soms kiezen. Joshua is een echte spaarder, maar vergeet daarmee soms het leven leuker te maken. Moes is een echte harde werker. Hij vindt studeren eigenlijk maar niks en wil het liefst meteen veel geld verdienen. Uiteindelijk laten Joshua, Moes en Emily zien hoe het in hun echte leven is gegaan. Hoe is het afgelopen met hun banksaldo en geluksmeter? Na afloop van deze film ligt een persoonlijkheidstest klaar. Wie ben ik? Een strooier zoals Emily, een big spender zoals Moes of een spaarder zoals Joshua?

Interactieve economieles

De interactieve tentoonstelling is leuk om te bezoeken in een groep. Bijvoorbeeld een klassenuitje voor het vak economie of maatschappijleer. Samen kun je ook meedoen aan het spel dat voor deze tentoonstelling is gemaakt. Hiermee kun je maar liefst €2500,- winnen voor je school. Maar ook voor de individuele bezoeker is je Geld en je leven! een leerzame ervaring. Wel kun je dan alleen een bezoekje brengen in het weekend.

Naast deze leuke interactieve ervaring is het gehele Geldmuseum een bezoekje waard. Dit komt zeker door het bijzonder entreebewijs dat je krijgt. Met dit pasje kun je allerlei leuke computerspelletjes doen. De tentoonstelling Geld en je leven! is nog te bezoeken tot en met 31 mei 2009.
Foto 1. Twee jongens beheren het geld van Emily.
Foto 2. Kinderen spelen spelletjes met hun entreepasje.
Foto 3. Kinderen proberen geld te verzamelen door spelletjes te spelen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 februari 2009 - 901

Dit past bij 'Interactieve soap wordt leuke economieles'