1

Schade door lekkage in Van Gogh Museum

Geleend schilderij van Matisse licht beschadigd door lekkend dak

Van Gogh Museum Nieuws door

archief oud artikel 29 januari 2009 Amsterdam, Noord-Holland De tentoonstelling 'Fauvisten en Expressionisten' in het Van Gogh Museum is door een lekkage tijdelijk gesloten. De schilderijen in deze tentoonstelling zijn geleend van het Stedelijk Museum. Eén van de doeken, Odalisque van Henri Matisse, raakte door de lekkage beschadigd.

Het lek ontstond afgelopen november in de dak van het Rietveldgebouw, laat het Van Gogh Museum weten. "De lekkage is ontstaan tijdens extreme weersomstandigheden. Grondig onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de renovatie van het dak in 2007 niet afdoende is geweest om lekkage te voorkomen. De schade aan het dak zal de komende weken hersteld worden."

Natte plekken

Toen het museum er vandaag achterkwam dat het schilderij Odalisque beschadigd is geraakt door de lekkage, is de tentoonstelling meteen gesloten. "De schade is niet zichtbaar en goed te herstellen", zegt een woordvoerder van het museum. Zodra het museum zeker weet dat de lekkage is opgelost, zal de tentoonstelling weer opnieuw worden ingericht en kunnen de bezoekers de expositie 'Fauvisten en Expressionisten' weer zien.

Laatst gewijzigd: 2022-12-28 13:18:39 · Gepubliceerd: 29 januari 2009 - 2240

Activiteiten Van Gogh Museum

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Painting as a Last Resort


In de expo 'Painting as a Last Resort' staan fantasierijke landschappen geschilderd door Matthew Wong centraal. Ontdek het oeuvre van Wong en hoe hij geïnspireerd is geraakt door Van Gogh in het...

Vanaf volgende week te bezoeken

Yoga in Van Gogh Museum

 
Reis door de seizoenen met de werken van Vincent van Gogh terwijl je je helemaal ontspant tijdens de yogales in het Van Gogh Museum.