Ik houd van je

Redactioneel door

Een overzicht met de beste valentijnsidee├źn voor 2009

10 februari 2009 Geliefde verrassen met valentijnsdag? Doe inspiratie op met het Grote DagjeWeg.NL valentijnsoverzicht! Voor iedereen is er wel iets leuks te doen. DagjeWeg.NL vroeg honderden bedrijven of ze iets leuks te doen hadden met valentijnsdag. De redactiemailbox spoelde over. Hieronder een overzicht van de leukste activiteiten. Nog meer idee├źn nodig? Bekijk dan de valentijnskalender van DagjeWeg.NL.

Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat. De pagina staat in het archief.

Geven

Musea

 • Groninger Museum - Bekijk de tentoonstelling 'Betoverd door vrouwen' en blijf in het museumrestaurant dineren met prachtige live-muziek. (GRONINGEN)
 • Museum van de 20e eeuw - Bezoek de tentoonstelling 'Verliefd, Verloofd, Getrouwd'. (HOORN)
 • Zilvermuseum Sterkhof - Beproef samen het geluk in het Zilvermuseum Sterckshof in Deurne! Dit sprookjesachtige kasteel met Franse tuin vormt de perfecte locatie voor een romantische fotoshoot. Ga samen op de foto, en neem daarna deel aan een bijzondere wedstrijd. Degene die het speciale hartje uit de grabbelton haalt, wint een zilveren ketting met hangertje uit de nieuwe valentijnscollectie van zilversmid-juweelontwerper Nico Taeymans! (DEURNE)

Eten en Drinken

 • Romantisch varen over de Amsterdamse grachten met Blue Boat Company en gelijktijdig heerlijk dineren. Het kan op Valentijnsdag! Samen genieten van een 4-gangen diner en al het drinken zit al bij de prijs inbegrepen. Voor de vrouwen heeft Blue Boat Company nog een kleine verrassing. De boot vertrekt om 20.30 uur. Van te voren reserveren. Kosten: € 65,00 per persoon. (AMSTERDAM)
 • Geniet samen van de valentijnsbrunch op Patyschip Amalia. De brunch is op 14 februari van 13.00 tot 16.00 uur. Van 17.00 uur tot 20.00 uur is er een valentijnsbuffet. Kosten: € 24,50 per persoon. (ALKMAAR)
 •  Dineren met live-muziek van 'The Clarks'? Dat kan in Hotel Bel Air. Reserveren is wel noodzakelijk. Kosten: € 49,50 per persoon. Ook een nachtje slapen?. (DEN HAAG)
 • Restaurant Pasta e Basta in Den Haag heeft niet alleen een heerlijk valentijnsdiner (€39,50 p.p. voor 3 gangen incl. een glaasje Prosecco) en een dessert voor 2 personen in de vorm van een hart, maar verliefde stellen kunnen van te voren ook een “love song” aanvragen die speciaal voor hen wordt gezongen. Van “My Funny Valentine” tot “My Love is your Love?". (DEN HAAG)
 • SMAAK in Utrecht organiseert op valentijnsdag een bonbonworkshop, gevolgd door een romantisch diner. Deelnemers maken in een uur tijd verschillende soorten bonbons, waarvan ze achteraf lekker kunnen genieten. Na de workshop gaat men aan tafel, waar het lekker genieten is van een 3 gangen menu en een glaasje prosecco. Kosten: € 165,- per koppel. (UTRECHT)
 • Liefde is blind? Test het uit. Restaurant Oud London in Zeist organiseert samen met blindenorganisatie Bartiméus een diner in het donker. Geliefden kunnen er samen in het donker eten en voor elkaar een valentijnskaart in Braille opstellen. Reserveren is nodig vóór 11 februari. Dat kan bij Annette Oude Luttikhuis van Bartiméus via het telefoonnummer 06 438 743 43. Kosten: € 55,- per persoon. (ZEIST)
 • Op 14 februari presenteert de chef van Restaurant Proefwerk een speciaal valentijns 4 gangen menu. De zaak zal in het teken staan van de liefde met harten en live muziek. Er komt een geweldige zangeres optreden en de dames gaan uiteraard naar huis met een roos. (SCHIEDAM)
 • Geniet van een diner en een concert in De Oranjerie in de tuin van Museum de Buitenplaats. Het diner begint omn 18.00 uur. Kosten: € 15,- per persoon. (EELDE)
 • In The Japanese Watergarden te Naaldwijk kunnen verliefde stelletjes een romantische Valentijn High Tea reserveren. De gasten drinken eerst een glaasje Cava waarna zij heerlijk kunnen genieten van een overheerlijke high tea in een schitterende ambiance. Van te voren reserveren. Kosten: € 24,50 per persoon. (NAALDWIJK)

Doen

 • Vier valentijn in Vlaanderen! Het Brouwershuys stelde een compleet programma samen, inclusief dorpswandeling en lekkernijen. Om 17.00 uur is de ontvangst in het Brouwershuys, vervolgens is er een toeristische dorpswandeling met gids. Om 18.30 uur is er een rondleiding door het proeflokaal. Daarna krijgen de bezoekers allerlei lekkernijen voorgeschoteld. Inschrijven kan via www.brouwershuys.be. (BAARLE)
 • Ook in België: een Sint-Valentijnswandeling in Antwerpen. Wanneer? Zaterdag 14 februari 2009 om 14.00 uur. De rondleiding (met gids!) duurt twee uur en kost € 7,- per persoon. Inschrijven via: 0032-498 18 33 86. (ANTWERPEN)
 • Geniet van een rondtocht door de Biesbosch. De Halve Maen vertrekt om 17.00 uur vanaf het Biesboschcentrum. Om 18.00 uur krijgen de bezoekers een heerlijk Italiaans buffet. Kosten: € 52,35. Reserveren via e-mail. (DORDRECHT)
 • Valentijnsmarkt op Valentijnsdag in Zwijndrecht in de Passage en op het Wagenveld, van 10:00 tot 17:00 uur. (ZWIJNDRECHT)

Theater

Creatief

 • Maak samen valentijnscadeautjes voor elkaar bij Color Me Mine. Uiteraard is er ook wat lekkers. (AMSTERDAM)
 • Kom op Valentijnsdag van 14.00 uur tot 16.00 uur naar Imkerij 't Schuurtje. Dan is daar een extra activiteit in landwinkel en de kaarsenmakerij. Bezoekers leren er ondermeer hoe je hartjes maakt en honingwijn drinkt. (LOOSDRECHT)

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-01-29 15:26:44 - 12494