1

Vernieuwd zeemuseum voor Oostende

Mu.Zee is de nieuwe naam voor het vroegere PMMK

Bezoek het Mu.Zee! Nieuws door

12 maart 2009 bijgewerkt: 30 juli 2015 Een oud museum met een nieuwe collectie en indeling. Het Provinciaal Museum voor Moderne Kunst (PMMK) en het Museum voor Schone Kunsten gaan samen op in het Mu.Zee. Het gebouw van het voormalige PMMK is opgefrist en flink uitgebreid met meesterwerken van Spilliaert, Fabre en Ensor. Vanaf morgen is het nieuwe museum voor iedereen toegankelijk.

"Vroeger waren we een museum voor moderne kunst, nu zijn we een museum voor moderne en hedendaagse kunst geworden", vertelt woordvoerder Inge Busschaert. "De collectie van het (stads)Museum van Schone Kunsten is nu aan onze collectie toegevoegd. Daarnaast is de opstelling in het museum veranderd."

Als je als bezoeker het vernieuwde museum binnenstapt is de verandering gelijk te zien. De tentoonstelling begint met kunst uit de negentiende en twintigste eeuw. Hoe hoger de bezoeker in het gebouw komt, hoe moderner de kunst.

Het Mu.Zee is erg blij met de stadscollectie waar werken bij waren van Ensor, Spilliaert en Permeke. De laatste aanwinst van het museum 'Zeezicht met baadsters' van Jean Brusselmans is nu ook al te zien op de begane grond.

De werken van Léon Spilliaert, James Ensor, Georges Vantongerloo, Rik Wouters, Jean Brusselmans, Constant Permeke, Frits Van den Berghe, Paul Delvaux, Roger Raveel, Luc Tuymans, Jan Fabre en Ann Veronica Janssens zijn tegenwoordig te zien in Mu.Zee in Oostende.

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 12 maart 2009 - 908