Nieuw Turks museum nog geen cent te makken

Stichting nog op zoek naar vrijwilligers en geld

Turks Museum Nederland Nieuws door

archief oud artikel 13 maart 2009 Den Haag, Zuid-Holland Enthousiaste plannen voor een nieuw Turks museum in Den Haag; maar de onlangs opgerichte stichting heeft nog geen cent te makken. De betrokken mensen proberen geld, vrijwilligers en vrienden te werven.

Twaalf vrijwilligers bedachtten enthousiast en met veel plezier ideeën voor een nieuw museum. Hoe moet het eruit zien? Volgens Emine Aydin, werkzaam voor de stichting, is dat al duidelijk: "Een gebouw met een ruimte voor conferenties, een andere zaal voor tentoonstellingen, en een archiefruimte."

Het nieuwe Turks Museum Nederland heeft edele doelstellingen, maar komt het dichtst bij de mensen met de persoonlijke verhalen van de eerste generatie Turken. Hoe is hun leven in Nederland geweest, wat waren hun ervaringen? Om deze verhalen vast te leggen zijn interviewers nodig, geld, ruimte en kunde. Voor dit laatste laat de stichting zich adviseren door andere musea uit Den Haag, zoals het Haags Historisch Museum en het Museon.

Het geld moet bij Europese, Turkse en Nederlandse overheden vandaan komen, en bij de vrienden van de stichting. De ruimte is er nog niet, mensen die willen meehelpen of de stichting willen steunen kunnen zich aanmelden via de website van het Turks Museum Nederland.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 13 maart 2009 - 508