1

Eerste frisse neus voor jonge ijsbeertjes

Feest in Ouwehands Dierenpark

De jonge ijsbeertweeling zelf bewonderen? Bezoek Ouwehands Dierenpark, Nieuws door

archief oud artikel 18 maart 2009 Rhenen, Utrecht In Ouwehands Dierenpark in Rhenen was het dinsdag feest. De twee jongste ijsbeertjes van het park mochten voor het eerst naar buiten. Hun namen werden ook bekend gemaakt.

De inmiddels drie maanden oude beertjes waren snel aan de buitenlucht gewend. "Het ging heel goed," lacht woordvoerder Kim Hoozemans-Alders, "ze probeerden zelfs even te zwemmen." Moederbeer Huggies vond dat echter geen goed idee. Zij viste de beertjes direct uit het water.

De 15-jarige Huggies bracht de tweeling op 14 december ter wereld. Dat was de tweede keer dat Huggies jongen kreeg in Ouwehands Dierenpark. "Best uniek," vindt de verzorger, "het is heel lastig om twee jongen tegelijk op te voeden, maar Huggies is een ervaren moeder."

Prijsvraag

Ouwehands Dierenpark schreef bij de geboorte van de tweeling een prijsvraag uit. Kinderen konden leuke namen voor de ijsbeertjes insturen. Tijdens het feestelijke onthaal van de beertjes werden de winnaars bekend gemaakt. De 8-jarige Dustin en de 3-jarige tweeling Daan en Romy hebben de leukste namen bedacht: Walker en Swimmer. De winnaars ontvingen een VIP-pas voor het hele gezin.

Bewonderen

De beertjes blijven tot het aanbreken van de winter in hun buitenverblijf. Elke dag van 10:00 tot 14:00 uur zijn ze daar te bewonderen. "Ze moeten alleen wel wennen," zegt woordvoerder Kim Hoozemans-Alders. "Als de beertjes dus hun hok in willen, laten we het maar zo."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 maart 2009 - 781