1

Doodsoorzaak Swimmer bekend

IJsbeer Swimmer dood na val

Nieuws door

archief oud artikel 23 maart 2009 Rhenen, Utrecht Een week van vreugde in Ouwehands Dierenpark in Rhenen is omgeslagen in diepe rouw. Duizenden bezoekers troffen zaterdag het levenloze lichaam van de jonge ijsbeer Swimmer aan. Zijn broer en moeder keken toe.

Wat er is gebeurd is niet precies bekend. De dierentuin vermoedt dat het ijsbeertje is verdronken. "Bezoekers vertelden ons hoe de moeder het beertje uit het water trok, waarna het dood op de kant bleef liggen", legt Gerard Meijer, hoofd dierenverzorger, uit.

De tweelingbroer Walker is nu nog de enige overlevende uit het jonge nest van moeder Huggies. De dood van de ijsbeer komt extra hard aan, doordat ijsberen op de lijst met bedreigde diersoorten staat. In het wild neemt het leefgebied van deze dieren al decennia af. Dierentuinen lijken de laatste strohalm om ijsberen voor de toekomst te behoeden.

Dierenverzorgers zijn momenteel nog bezig om het lichaam van Swimmer weg te halen bij zijn moeder. Moeder beschermt haar kind. Mogelijk heeft ze door dat het dood is.

UPDATE - 22 maart 2008 om 14:06 uur

Zojuist bevestigt Ouwehands Dierenpark dat het is gelukt om het overleden jong bij zijn moeder weg te halen.

UPDATE - 23 maart 2008 om 16:09 uur

Het ijsbeertje Swimmer is waarschijnlijk overleden na een val. Door de val bloedde het middenrif, met als gevolg dat het jong overleed. Verder was Swimmer kerngezond.

Met moeder Huggies en broertje Walker gaat het goed. Ze lijken Swimmer niet heel erg te missen. Erg opvallend en interessant voor ijsberendeskundigen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 23 maart 2009 - 1658

Dit past bij 'Doodsoorzaak Swimmer bekend'

1 reactie