1

Nationaal Historisch Museum heeft ideale locatie

Arnhems museum komt aan de Rijn te liggen

Opening Nationaal Historisch Museum uitgesteld Nieuws door

archief oud artikel 25 maart 2009 Arnhem, Gelderland Het Nationaal Historisch Museum (NHM) in Arnhem is een stapje dichter bij realisatie. De directie heeft vandaag bekend gemaakt dat ze haar favoriete standplaats heeft gevonden in het pand van woningbouwcorporatie Volkshuisvesting. Dit pand ligt in het centrum, aan de Rijn en tegen de beroemde John Frostbrug aan.

De keuze is gemaakt na afweging van meerdere locaties in de gemeente Arnhem. "De plek naast de John Frostbrug is het meest praktisch, om verschillende redenen", vertelt voorlichter Marc van Hal. "Ten eerste is het een historische plek. Ten tweede is de locatie makkelijk te bereiken. En ten derde is het goed zichtbaar; het pand ligt midden in het centrum."

Ook algemeen directeur Erik Schulp van het NHM is zeer content met de locatie: "De relatie met de vroege geschiedenis, de Limes, de geschiedenis van het water, de handel, de oorlogsgeschiedenis, de 'brug te ver' in de Slag om Arnhem, is direct en tastbaar. Deze locatie is goed voor het museum, goed voor Arnhem en geeft de Nederlandse geschiedenis een ideale plek."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 25 maart 2009 - 722