Verjongd Apenheul weer open voor publiek

Seizoen Apenheul begint met veel jonge apen

Bezoek de Apenheul Nieuws door

archief oud artikel 27 maart 2009 Apeldoorn, Gelderland Een kleine geboortegolf in Apenheul. Op 1 april opent het park haar deuren weer en maken bezoekers kennis met veel apenbaby's. In de eerste maanden van 2009 zijn er veel geboortes gevierd in Apeldoorn. We tellen een wanderoe, een witschouder capucijnaap, een gibbon, een rode titi, een katta en een sprintamarin. In de groep met doodshoofdaapjes zijn de zwangerschappen ook niet van de lucht: er worden nog tientallen baby's verwacht.

Behalve de tientallen nieuwe apen, is er nog meer nieuws te beleven in het woensdag te openen apenpark. Tijdens het hele komende seizoen worden er iedere zondag om 13.30 uur speciale themarondleidingen gegeven met het thema 'Great Apes'. Bezoekers maken daar, onder leiding van gidsen, kennis met grote mensapen.

Renovatie

De medewerkers van Apenheul hebben niet stilgezeten in de winter: het park heeft een behoorlijke facelift gekregen. Via een nieuwe Amazonebrug (200 meter lang!) lopen de bezoekers tussen de verschillende apeneilanden door. Aan het begin van de brug is een grote doorloopvolière gebouwd, met Zuid-Amerikaanse vogelsoorten.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 27 maart 2009 - 521