1

Eieren zoeken in het Paasweekend

Allerlei parken, musea en kinderspeeltuinen organiseren paasactiviteiten

Bezoek Kinderparadijs Malkenschoten! Redactioneel door

archief oud artikel 10 april 2009 Landelijk Eieren zoeken blijft leuk. Maar zoeken in een dierenpark waar het ei zelfs in een verblijf kan liggen, maakt het extra spannend. Musea, dierenparken en kinderspeeltuinen halen alles uit de kast om de kinderen op leuke wijze te vermaken!

Word een eierexpert!

EMMEN In Dierenpark Emmen zijn de paaskuikentjes net geboren. Wie deze kleine donzige bolletjes in het echt wil zien moet dit weekend naar Emmen komen. Maar niet alleen dat is er te zien, want Emmen heeft een speciaal 'Superspeurneuzenspel' voor een euro. Leer alles over dieren in het dierenpark en zoek de eieren in het park. Tijden de Paasvakantie is er in kindertheater 'De Hooischuur' ook de 'Eigenwijze Eiershow' te bezoeken. Ontdek hier het grootste ei ter wereld! Na de show is elke deelnemer een eigenwijze eierexpert.

Knutselen tussen de dieren

RUINEN Een onbekend familiepark is Park Oikos in Drenthe! In het paasweekend is dit een leuke plek om te ontdekken. Er zijn in Oikos prachtige tuinen, een dierendorp en er zijn allerlei nostalgische spelletjes te doen. In het paasweekend zijn er voor de kinderen allerlei leuke (gratis) knutselactiviteiten te doen. Elke dag is het om 13.30 uur eieren zoeken geblazen! Graag wel aanmelden voor deze activiteiten bij info@parkoikos.nl!

Op kraamvisite bij Kinderparadijs

APELDOORN In het paasweekend houdt Kinderparadijs Malkenschoten een grootse kraamvisite. Er zijn namelijk veel kleintjes geboren. Lammetjes, geitjes, kalfjes, jonge cavia's en natuurlijk kuikentjes. Doe ook mee met de echte paasspeurtocht en geniet van de caviabaan. Het toppunt is dat ieder kind een naam mag verzinnen voor het pas geboren geitje! De winnaar krijgt een knuffel uit Binky's winkel en natuurlijk de eer dat het beestje zijn/haar naam draagt.

Ontdek de echte betekenis van Pasen

HEILIG LANDSTICHTING Zondag 12 april organiseert Museumpark Orientalis een bijzondere Schemerwandeling door het park. Op Eerste Paasdag gaat de tocht om zes uur 's ochtends van start. Een fakkeltocht via Getsemané naar Golgotha luidt de dag in. Tijdens de wandeling wordt het Paasverhaal verteld én gezongen. Na de inspirerende tocht krijgt iedere deelnemer een heerlijk Paasontbijt in Restaurant Orientalis. Het aantal deelnemers aan deze tocht is beperkt, dus bezoekers dienen te reserveren bij telefoonnummer 024 – 382 31 12!

Ga op apenexpeditie!

APELDOORN Het is voor Apenheul lastig om alle doodshoofdaapjes te tellen en andere onderzoekjes te doen. Daarom roepen ze in het Paasweekend de hulp in van de kinderen in de naam van expeditie Saimiri. Aan het begin van het park krijgen de jonge bezoekers een visum met een heel speciale opdracht. Maar denk niet dat de opdracht gemakkelijk is! De doodshoofdaapjes zijn razendsnel en super nieuwsgierig. Ga op Expeditie Saimiri!

Trek de natuur in!

Landsmeer Op Paaszondag en -maandag organiseert Landschap Noord-Holland speciale Paas-vaarexcursies voor het hele gezin. Eerst gaat het gezin vanuit de boot speuren naar weidevogels. Daarna krijgt iedereen wat lekkers om vervolgens aan het echte werk te beginnen. Want wie weet welk ei bij welke vogel hoort? De kinderen kunnen met deze quiz het certificaat 'ei-zoek-deskundige' winnen. Daarna gaan de kids naar hartelust paaseieren zoeken. De kosten bedragen € 9,50 p.p, kinderen tot twaalf jaar mogen mee voor € 4,50. Aanmelden bij InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland op telefoonnummer 088 - 006 44 55.

Eieren zoeken in het dierenverblijf.

NUENEN Dierenrijk haalt echt alles uit de kast voor het eieren zoeken! Het Dierenrijk Nuenen (vlakbij Eindhoven) bestaat dit jaar vijf jaar en daarom gaat de paasspeurtocht net even iets verder. De eieren kunnen namelijk overal verstopt liggen, zelfs in sommige dierenverblijven. Voor de dieren wordt het paasweekend ook extra feestelijk want zij krijgen een speciale paasbrunch voorgeschoteld.

Zit uw activiteit er niet bij? Kijk dan eens in onze paaskalender!

Bij Libéma kunt u dit Paasweekend gratis voorproeven, en ook nog eens gratis naar zes bekende attractieparken. Het wordt mooi weer dit weekend, dus wat let u om op dit onweerstaanbare aanbod in te gaan. De voorwaarden zijn als volgt: U boekt nu dit weekend, en als u tijdens dit weekend nog een kampeervakantie boekt, ontvangt u het Paasweekend retour. Ook gratis voorproeven?

Laatst gewijzigd: 2016-08-16 17:57:24 · Gepubliceerd: 10 april 2009 - 4363