1

Flinke financiële opsteker voor Artis

Amsterdamse dierentuin investeert 5 miljoen in natuureducatie

Bezoek Artis in Amsterdam! Nieuws door

archief oud artikel 22 april 2009 Amsterdam, Noord-Holland Artis krijgt 5 miljoen euro van het Ministerie van Landbouw. Dit heeft de Amsterdamse dierentuin vandaag bekend gemaakt. Met het bedrag worden verschillende onderwijsprojecten opgezet. "Natuureducatie is één van de hoofdtaken van Artis", vertelt directeur Haig Balian. "Dat willen we uitbreiden."

De investering is onderdeel van de grote verbouwing waaraan Artis de komende jaren wordt onderworpen. Het project gaat in totaal ongeveer 80 miljoen kosten en moet rond 2014 gereed zijn.

Balian: "Eind dit jaar beginnen we met het eerste project: de verbouwing van het Apen- en Vogelhuis en twee historische verblijven. We willen hier ook educatieve programma's integreren." Wat die programma's concreet zijn, is nog niet helemaal duidelijk. Artis is onder meer bezig met het ontwikkelen van een Kennisplein waar kinderen alles over dieren kunnen leren.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 april 2009 - 580

Activiteiten ARTIS

Binnen enkele weken te bezoeken

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...