Millieuvriendelijke achtbaan in BillyBird

Bezoek BillyBird Park Hemelrijk | Nieuws door

Bezoekers moeten op hometrainers zelf energie leveren voor de achtbaan

24 april 2009 Volkel, Noord-Brabant Achtbanen zijn echte energievreters. De nieuwe achtbaan in BillyBird Park Hemelrijk niet: bezoekers leveren daar zelf de energie. Vanaf juli zijn de eerste ritjes in de achtbaan te maken.

Op dit moment wordt er ergens in Zwitserland hard gewerkt aan de nieuwe achtbaan. Binnenkort wordt de achtbaan naar Volkel gebracht, waar hij in BillyBird Park Hemelrijk wordt neergezet.

Klimaatneutraal

De achtbaan wordt veertien meter hoog en komt te staan bij de Laquana. Bij de achtbaan staat ook een hoge instaptoren, waar bezoekers staan te wachten voordat ze aan hun ritje kunnen beginnen. Op dit platform staan crosstrainers, waarop de bezoekers plaats kunnen nemen. Daar kunnen ze eerst even flink sporten. Dat is niet alleen leuk, maar ook heel nuttig: de energie die daarbij vrijkomt, wordt gebruikt om de achtbaan te laten werken. Voor de overige energie wordt gebruik gemaakt van zonnepanelen. Zo is de achtbaan (bijna) klimaatneutraal.

Verplicht

Het sporten is min of meer verplicht: iedereen moet er aan geloven. Bezoekers die slecht ter been zijn, hoeven natuurlijk niet op de crosstrainers; voor hen komt er een speciale ingang. Ton Derks, eigenaar van BillyBird Park Hemelrijk en bedenker van de energieneutrale achtbaan, wil graag in samenspraak met haar gasten en medewerkers een geschikte naam en thema kiezen. Iedereen die hierover mee wil denken is van harte welkom op de vernieuwde website www.billybird.nl.

Kijk ook bij...

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-04-24 17:25:43 - 1702