Nieuws door

archief oud artikel 25 april 2009 Garderen, Gelderland Zand, zand en nog een zand. Reikhalzend keken fans van zandsculpturen uit naar de opening van het Zandsculpturenfestijn in Garderen. De komende zes maanden staat De Beeldentuin in Garderen in het teken van deze fraaie creaties.

Twintig zandkunstenaars gingen aan de slag met het thema 'landhuizen en kastelen op de Veluwe'. Kastelen uit Vaassen, Doorwerth, Barneveld en Eerbeek pronken op het festijn. "Kastelen zijn zeer kenmerkend voor de Veluwe. Het is een rijkdom, die we koesteren en waarvan het publiek wat ons betreft niet genoeg genieten kan," vertelt directeur Peter van den Tweel van de Gelderse Kastelenstichting.

"De zandsculpturen zetten de Veluwe voor binnen- en buitenlandse toeristen op de kaart", verwacht Adri van Ee, eigenaar van De Beeldentuin in Garderen. Van Ee hield voor de zandsculpturen duizend vierkante meter vrij in 'zijn' beeldentuin. De vrije ruimte ziet er precies uit als een Middeleeuwse binnenplaats.

Het Zandsculpturenfestijn is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur (niet op zondag). Vrijdag is de tentoonstelling tot 21.00 uur open. De entreeprijs bedraagt 7 euro. Meer informatie is te vinden op de website van het Zandsculpturenfestijn.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-04-25 17:05:49 - 1125

Dit past bij 'Zandsculpturenfestival in het teken van kastelen'