1

Wibi kan weer beetje lachen

Beroemde concertpianist maakt rentree in Concertgebouw

Wibi Soerjadi nog een week uitgeschakeld. Nieuws door

archief oud artikel 27 april 2009 Amsterdam, Noord-Holland Wibi Soerjadi kan weer een beetje lachen. In de grote zaal van het Concertgebouw in Amsterdam staat op 29 en 30 mei zijn rentree gepland. De beroemde pianist wordt al weken geteisterd door gehoorvermindering aan zijn oren. Hierdoor werden verschillende concerten geannuleerd. Gelukkig is bij de laatste gehoortest een kleine verbetering waargenomen.

Soerjadi is aangedaan van het feit dat hij niet op zijn oude niveau kan musiceren. Wibi Soerjadi:"Het is zo frustrerend, want ik ben niet in staat om te luisteren naar muziek en ik mis de zuivere klank en klankkleur van mijn vleugel intens".

In verband met zijn herstel en de voorgeschreven rust heeft hij de komende tijd nog geen afspraken, geeft hij geen interviews en zal hij de media niet te woord staan.

Voorafgaand aan de grote concerten in Het Amsterdamse Concertgebouw geeft hij enkele kleine try-out recitals om speelconditie op te bouwen en om weer volledig vertrouwd te worden met zijn instrument.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 27 april 2009 - 376