Groen speelparadijs voor avontuurlijke kids

In Klein Zwitserland willen ook volwassenen weer kind zijn

Bezoek Speelpark Klein Zwitserland Redactioneel door
Foto 1. Ouderwets spelen in het groen! Foto: Speelpark Klein Zwitserland

5 februari 2024 Toerisme Tegelen, Limburg In de bossen van Tegelen ligt het groene speelpark Klein Zwitserland verscholen. Een heuvelachtige, bosrijke en avontuurlijke megaspeeltuin waar de fantasie van kinderen weer tot leven komt. Wie door de poort loopt van het avonturenbos voelt zich gelijk een ridder, prinses, of Robin Hood zelf! En papa en mama verlangen stiekem terug naar hun kindertijd. Helemaal als ze de langste buisglijbaan van Europa in het vizier krijgen!

Groot avonturenpark

Speelpak Klein Zwitserland is geen attractiepark, maar een groot avonturenpark waar kinderen weer ouderwets gaan spelen. Het bos heeft voor elk kind van nul tot twaalf iets te bieden. Het Kleuterland is bijvoorbeeld een apart gedeelte in het bos voor kids tot zes jaar. Hier vermaken ze zich goed én bovendien veilig. De speeltoestellen zijn in Kleuterland helemaal op maat gemaakt. De wipkipbiggen, glijbaanolifanten en de slingerende apen aan de schommels geven het geheel een gezellig tintje.

Foto 2. Klimmen, klauteren en kruipen door Klein Zwitserland. Foto: Speelpark Klein Zwitserland

Langste buisglijbaan van Europa

Durfals die de speeltuin om de hoek te kinderachtig vinden, komen in Speelpark Klein Zwitserland aan hun trekken. De langste buisglijbaan van Nederland is hier namelijk te vinden. Met een lengte van 36 meter is de glijbaan alleen geschikt voor stoere kinderen. De buis kronkelt als een hele grote slang van de heuvel af, naar het diepste punt van het speelpark: de Avontuurlijke Kleigroeve. Glijbaankinderen op zoek naar nog meer uitdaging zijn op de goede plek aangekomen, want hier vind je ook de hoogste schommel van Europa - bijna 11 meter hoog! Beide staan in het Guinness Book of Records.

Van avontuur naar avontuur

In de Kleigroeve zijn nog veel meer avontuurlijke attracties te vinden. Klim van toren naar toren over het water, kruip door gangen en suis via de kabelbaan van eiland naar eiland. En ga daarna als een echte ontdekkingsreiziger op zoek naar andere spannende streken in het Avonturenbos. Vind de route over smalle paadjes en bouw onderweg je eigen boomhut. Volg het Zintuigenpad met speeltoestellen die je spelenderwijs kennis laten maken met je eigen zintuigen. En waan je in het Wilde Westen op de Adventure golfbaan.

Foto 3. Pak de kaart van het park erbij en ga op ontdekkingsreis. Foto: Speelpark Klein Zwitserland

Circuspiste

Verborgen in het bos ligt ook de Fun Piste, waar je zelfs midden in de zomer met een slee naar beneden roetsjt. Er is een aparte baan voor jonge kinderen van vier tot en met zes jaar. Maar het zijn niet alleen speeltoestellen die de klok slaan in Klein Zwitserland. In het midden van het park ligt namelijk nog een andere piste: een kleurrijke circuspiste waar tijdens de schoolvakanties allerlei leuke voorstellingen te zien zijn.

Foto 4. In circuspiste gebeurt van alles tijdens vakanties. Foto: Speelpark Klein Zwitserland

Ouderwets spelen en avonturen beleven

Speelpark Klein Zwitserland is een park waar kinderen op een spannende manier nog ouderwets kunnen spelen. Maar het is ook heerlijk toeven in het bosrijke park. Kinderen kunnen hier nog rondrennen, dingen ontdekken en hun fantasie de vrije loop laten. Het ene moment zijn ze ridders of prinsessen, het andere moment Robin Hood. Wedden dat ze na een dagje Klein Zwitserland moe maar voldaan naar bed gaan?

Op DagjeWeg.NL vind je nog veel meer speeltuinen.

Foto 5. Ouderwets spelen in het groen! Foto: Speelpark Klein Zwitserland

Laatst gewijzigd: 2024-02-05 13:38:37 · Gepubliceerd: 5 februari 2024 - 15789