1

Gratis slapen in surfdorp Scheveningen

F.A.S.T. moet surfers van over de hele wereld trekken naar Scheveningen

Bezoek Scheveningen! Nieuws door

archief oud artikel 28 mei 2009 Scheveningen, Zuid-Holland Het moet een echte 'hang out' worden voor surfers en relaxte jammers. Een soort hippe commune. F.A.S.T., een surfersdorp aan het strand, waar Scheveningen de komende twee jaar surfers van over de hele wereld naar toe wil trekken. Afgelopen dinsdag is begonnen met de bouw van F.A.S.T.

F.A.S.T. komt in een uithoek van de Scheveningse haven, tussen de Strandweg en de Visafslag. Scheveningen hoopt met dit dorp dat de horizon verandert van containerschepen in gebruinde watersporters. Natuurlijk wordt Scheveningen nooit zoals surferhotspots Jeffreys Bay in Zuid-Afrika en Great Barrier Reef in Australie. Maar toch hoopt de gemeente dat juist de ongewone combinatie van stad en zee, de surfers uit alle windstreken naar Nederland laten komen.

Het lijkt een fantastisch plan. De surfers mogen zelfs gratis overnachten in het dorp en er komt een podium waar muzikanten optreden. Er zijn slaapplaatsen in containers, maar de surferdudes kunnen ook hun tentje opslaan. Het doet veel mensen met melancholie terugdenken aan de zestiger jaren, maar er zijn ook kritische geluiden. Want hoe zal het die twee jaar verlopen met de jeugdherbergen in Scheveningen? Hebben zij juist voordeel bij F.A.S.T., of zullen de surfers F.A.S.T. boven de hostels verkiezen?

F.A.S.T. is over tien weken klaar en zal dan twee jaar bestaan. Op de surflocatie moet namelijk in 2011 begonnen worden met de bouw van een appartementencomplex.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 mei 2009 - 1280