1

Elandtweeling krijgt bijzondere namen

De elandtweeling vernoemd naar pasgeboren mensentweeling Sep en Zoë

Bezoek Dierenrijk! Nieuws door

archief oud artikel 3 juni 2009 Nuenen, Noord-Brabant Elandmoeder Elke gaf onlangs het leven aan een elandtweeling. Zij krijgen de namen Sep en Zoë. Uit tweehonderd suggesties koos Dierenrijk dit Pinksterweekend deze namen. En niet alleen omdat het mooie namen zijn, maar omdat er een bijzonder verhaal schuil gaat achter deze namen.

Tijdens het afgelopen Pinksterweekend konden bezoekers meedenken over mooie namen voor de elandtweeling. Dierenrijk kreeg tweehonderd suggesties, waarvan één heel bijzondere. Miem Olde Dubbelink uit Oldenzaal deed de suggestie om de elandtweeling de namen Zoë en Sep te geven. Miem's dochter, Elke, was net bevallen van een tweeling die zij Zoë en Sep noemde. Het grappige is dat de elandmoeder ook Elke heet en ook net bevallen was van de, in dit geval, elandtweeling.

Miem Olde Dubbelink is dus nu niet alleen oma van een mensentweeling, maar ook van de schattige elandtweeling. Dierenrijk gaat de grootmoeder, moeder en de jonge tweeling uitnodigen om deze zomer bij hun naamgenoten te komen kijken.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 3 juni 2009 - 384