Weg dit weekend

Tijd om uit te waaien

Redactioneel door

archief oud artikel 4 juni 2009 Lichte zonnesteek? Nog steeds zand in de onderbroek? Dit weekend gaat u lekker uitwaaien, letterlijk en figuurlijk. U kunt de hele zomer nog aan het strand liggen. DagjeWeg.NL geeft opnieuw een overzicht van de leukste uitstapjes.

KUNSTen OP STRAAT

De provincie Overijssel organiseert van begin mei tot eind september maar liefst 17 festivaldagen rond het thema 'KUNSTen OP STRAAT'. Op straathoeken en pleinen, in parken, tuinen en stegen worden leuke voorstellingen gegeven die variëren van dans tot circus en van poppentheater tot locatievoorstellingen. Dit weekend staan er drie op het programma in Dalfsen (5 juni), Zwolle (6 juni) en Oldenzaal (7 juni) en u kunt daar bij zijn. Maak er gelijk een heerlijk lang weekend van en boek een hotel in Dalfsen, Zwolle of Oldenzaal.

Meer zomerkriebels krijgen? Kijk in de UITkalender van DagjeWeg.NL.

IJazz

Aan het Amsterdamse IJ gaat het op 5, 6 en 7 juni swingen. Met IJazz wil de Nederlandse hoofdstad weer op de kaart komen als jazzstad. Naast traditionele jazz zijn er veel overgangen naar andere muziekstijlen als soul, funk, blues en hiphop. Koop hier uw kaarten voor dit internationale jazzfestival. Overnachten aan het IJ?

Fijn Festival 2009

In het prachtige Zuiderpark in Den Haag wordt 6 juni de eerste editie van het Fijn Festival gehouden. Dit dagvullende festival wordt speciaal georganiseerd voor studenten uit heel Nederland. Uniek is dat alle opbrengsten naar 'oneMen' gaan. Bezoekers krijgen zeker waar voor hun geld. Op het podium zijn onder andere Racoon, The Opposites en Daniel Sanchez te bewonderen. Koop nu kaarten in de voorverkoop! Den Haag heeft genoeg hotelkamers tegen studentenprijzen!

Landmachtdagen 2009

Stoere jongens en meiden zijn op 6 en 7 juni welkom op de Bernhardkazerne in Amersfoort en het daarnaast gelegen oefenterrein de Vlasakkers. De Landmachtdagen 2009 zijn een uitstekende mogelijkheid om kennis te maken met de landmacht. De dagen worden ingevuld met de bekende static shows, demonstraties en vele andere activiteiten. Uitgeput na een loodzware dag? Amersfoort heeft een aantal sfeervolle hotels waar u kunt uitrusten.

Hobby- en Tuindag

Een heerlijk dagje weg in Goudriaan dit weekend? Achter de wijngaard Chateau du Tets is een uitgestrekte boomgaard waar op 6 juni de Hobby- en Tuindag wordt gehouden. Naast de verschillende stands zijn er leuke activiteiten, zoals een wandelroute door de wijngaard en een proeverij van Nederlandse wijnen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website.

Roermond Waterstad

'Roermond Waterstad' betekent spektakel. Tot en met 6 juni kunnen bezoekers genieten van waterrijke dagen. Belangrijkste onderdeel is de internationale betonkanorace van 5 juni, een unieke race met betonnen kanos. Het volledige programma vindt u op roermondwaterstad.nl.

Buitenpret in de Wieden

Natuurmonumenten heeft een verrassing voor kleuters en hun (groot-)ouders. Zondag 7 juni geeft de organisatie namelijk een dag vol Buitenpret cadeau bij bezoekerscentrum De Wieden. Er wordt begonnen met de spannende speurtocht Buitenpret, een ontmoeting met verschillende dieren. Vervolgens is er Binnenpret en wordt de film Kikkerdril getoond.

De beste remedie tegen langdurige zomerkriebels is een langdurige vakantie in Nederland. DagjeWeg.NL is uw 'apotheker', met leuke ideeën voor een weekendje weg en een compleet overzicht van bungalowparken in Nederland.

Volg de journalisten van DagjeWeg.NL op de voet en reis met ze mee naar een van de bijzondere regio's in Nederland. Geniet met volle teugen en maak er een lekker weekendje van!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 4 juni 2009 - 785

Dit past bij 'Weg dit weekend'