Bewaker Holocaust Museum gedood door neonazi

 
Nieuws door

Woensdag opende 88-jarige neonazi het vuur op bezoekers Holocaust Museum

11 juni 2009 Amerika Op woensdagmiddag vond er een grote schietpartij plaats in het United States Holocaust Memorial Museum. Een 88-jarige man lukte het om met een wapen het zwaar bewaakte museum binnen te komen. Eenmaal binnen begon hij lukraak in het rond te schieten. De verdachte, die bekend staat om zijn extreemrechtse gedachtegoed, schoot een 39-jarige bewaker van het museum dood.

De 88-jarige verdachte werd na vijf tot zes schoten overmeesterd door de beveiliging. De man, James W. von Brunn, was een bekende van justitie. Von Brunn had al jaren in de Amerikaanse gevangenis vastgezeten vanwege het voorbereiden van een gijzeling. Daarnaast stond hij bekend om zijn samenzweringstheorieën over Joden, Afro-Amerikanen en andere minderheden.

Het Holocaust Museum is vandaag gesloten uit eerbetoon voor de overleden bewaker. De extreemrechtse dader ligt met verwondingen in het ziekenhuis. Nadat hij het vuur had geopend op de bewakers en toeristen, schoot een bewaker terug om de man uit te schakelen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-06-11 09:26:39 - 421

Dit is interessant