Beatrix en Medvedev openen Hermitage Amsterdam

Hermitage: Polonaise door het paleis (reportage) | Nieuws door

Hermitage: coproductie van Rusland en Amsterdam

19 juni 2009 Amsterdam, Noord-Holland Amsterdam heeft er een trekpleister van wereldformaat bijgekregen. Vanavond openden koningin Beatrix en de Russische president Medvedev de Hermitage Amsterdam, een vestiging van de Russische Hermitage in St. Petersburg.

Aan het Russische hof

Het Rusland van voor de communistische revolutie blijkt dan toch nog te leven. De uitbundige pracht en praal van het tsaristische leven pronken vanaf vandaag ook in een voormalig protestants verzorgingstehuis aan de Amstelhof. Met de tentoonstelling 'Aan het Russische hof' bijt het Russische hofleven de spits af van al het moois dat nog komen gaat. De Hermitage Amsterdam kan immers putten uit de immense rijkdommen van de Russische Hermitage.

Amsterdam weer op de toeristische kaart

Ernst Veen, directeur van de Hermitage Amsterdam, zet Amsterdam hiermee weer op de kaart. Al langere tijd zijn enkele belangrijke musea gesloten of beperkt bereikbaar, zoals het Rijksmuseum Amsterdam en het Stedelijk Museum Amsterdam. Het Koninklijk Paleis Amsterdam Paleis op de Dam is onlangs weer geopend, na een langdurige renovatieperiode. De combinatie van dit Nederlandse wereldwonder samen met de Hermitage zal veel mensen weer verleiden tot een bezoek aan Amsterdam. Met een rondvaartboot is de Hermitage ook via de beroemde grachten te bereiken. Een schitterende combinatie van restanten glorie uit de Amsterdamse Gouden Eeuw en de Russische tsaristische hoogtijdagen. DagjeWeg.NL bezocht de tentoonstelling 'Aan het Russische hof', lees het verslag: Hermitage: Polonaise door het paleis.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-06-19 22:21:33 - 1831