1

Rusten op het Ooievaarsnest

  Redactioneel door

11 augustus 2009 Almere, Flevoland Aan de rand van Almere Haven bevindt zich een plaats waar de tijd stilstaat. Op het Ooievaarsnest komt iedereen tot rust.

Op het zorglandgoed in het Vroege Vogelbos drinken mensen thee, genieten ze van de fluitende vogels of kopen ze brandhout voor hun openhaard. Wat is het Ooievaarsnest? Een betere vraag is: wat is het niet?

Ten eerste is het Ooievaarsnest een winkel. Er is van alles te koop! Openhaardhout, groente, fruit en de fleurigste bloemen. Daarnaast zijn er genoeg biologische streekproducten voor de milieubewuste man of vrouw. Of neem een heerlijk potje honing mee of ambachtelijk geproduceerde jam! Heerlijk op brood! De winkel is dinsdag tot zaterdag geopend.

Daarnaast is er een Theeschenkerij met een professionele keuken: voor een kopje koffie, thee, lunch of zelfs voor een vergadering. De gerechten op de kaart zijn samengesteld op basis van seizoensgebonden producten. Deze komen allemaal uit de moestuin van het Ooievaarsnest.

De moestuin is een prachtige plaats met een grote diversiteit aan bloemen, fruit, kruiden en groenten. Of het nu gaat om een fris kropje eikenbladsla, welriekende lavendel of zoete aardbeien. Als bezoeker van de Ooievaarsnest zal deze moestuin snel een plek in uw hart veroveren. Misschien de perfecte aanleiding om zelf een moestuin te beginnen?

En vergeet niet volgend jaar langs te komen. Vanaf eind februari worden de eerste lammetjes geboren. In de maanden maart en april is de schaapskooi iedere dag geopend voor het publiek. Het blijft altijd leuk om jonge lammetjes te zien darteren in de wei.

Het Ooievaarsnest biedt een prachtig dagje uit voor jong en oud. Kom gezellig langs in Almere.

Laatst gewijzigd: 2021-08-29 18:28:50 · Gepubliceerd: 2009-08-11 17:19:15 - 5579

Dit past bij 'Rusten op het Ooievaarsnest'