1

Knuffel, wandel en drink thee met alpaca's bij deze uitjes

Bekijk de leukste uitjes met alpaca's

Ontdek het boerenleven bij deze uitjes Redactioneel door
Foto 1. Alpaca's zijn enorm fluffy en hun wol is hartstikke kostbaar. Foto: Wendy Groote.

13 september 2023 Toerisme Landelijk Schattig, sociaal, aandoenlijk en onwijs aaibaar: alpaca's! Knuffel, wandel en drink thee met alpaca's bij deze uitjes. Want wie wordt nou niet blij van zo'n geweldig en fluffy beest? DagjeWeg.NL zette een paar boerderijen en parken met alpaca's op een rijtje - inclusief geweldige alpaca foto's.

Aan de wandel met een alpaca

VORSTENBOSCH - Op Alpacafarm Vorstenbosch maak je met een kudde wollige alpaca's een mooie wandeling door de bossen van De Maashorst. Verken het natuurgebied terwijl je van alles te weten komt over de fluffy minilama's en hun bijzondere wol. Alpaca's spugen overigens niet; ze zijn heel lief en nieuwsgierig. Tijdens de wandeling houd je een korte pauze om op adem te komen en op de foto te gaan. In totaal ben je zo'n twee uren zoet. Wandelschoenen aan en gaan! En heb je na de wandeling erg moeite met afscheid nemen? Blijf de volgende keer gewoon slapen in een safaritent bij de boerderij om dichtbij de alpaca's te blijven.

Flaneren tussen de alpaca's en falabella's

KERKWERVE - Op Alpacafarm Kerkwerve hebben ze niet alleen de geweldig schattige alpaca's, maar ook falabella's. Dit zijn Argentijnse minipaarden. Ze blijven dus hun hele leven klein en lief. Volg een rondleiding over de ranch, ontmoet alle dieren en ontdek wat er bij het fokken en verzorgen komt kijken. Terwijl volwassenen een rondleiding volgen is er voor kinderen een leuke alpacawol workshop. Op de boerderij vind je ook een winkeltje met producten zoals fleece en knuffeltjes.

Foto 2. Tijd voor een alpaca selfie! Foto: DagjeWeg.NL.

Theedrinken tussen de alpaca's

LEMELERVELD - Hoe leuk: theeleuten tussen de fluffy en nieuwsgierige alpaca's bij Alpaca Tea Time. Geniet van thee met zoete lekkernijen op een sfeervolle boerderij waar nog veel meer dieren vrolijk rondsnuffelen. De alpaca's zijn hartstikke tam en nieuwsgierig. Voor je het weet, zit je gezellig tussen de aaibare beestjes in terwijl je aan je theetje nipt. Tip: houd je camera bij de hand (alpaca's zijn ook nog eens hartstikke fotogeniek). DagjeWeg.NL ging theedrinken tussen de alpaca's.

Foto 3. Alpaca's zijn van nature nieuwsgierig. Grote kans dus dat ze even bij je komen snuffelen en buurten. Foto: DagjeWeg.NL.

Fluffy feestbeesten

NIEUWDORP - De alpaca's van Alpaca Zeeland zijn overal voor in. Een high tea, een flinke wandeling, een glaasje bubbels. Het zijn nog feestbeesten ook! Er zijn allerlei arrangementen voor vrijgezellenfeestjes en kinderfeesten. Kinderen zijn hier dus ook welkom, maar alleen onder begeleiding van een volwassene. Trek wel comfortabele kleding aan als je hier op bezoek komt. Elk arrangement bestaat namelijk uit een flinke wandeling in de buitenlucht. Wel zo fijn als je dan geen nette of oncomfortabele schoenen aan hebt.

Nog meer alpaca uitstapjes

  • Je verwacht het misschien niet, maar in dierenpark Almere Jungle hebben ze ook alpaca's. Het zijn tenslotte exotische beesten - ze komen oorspronkelijk uit Peru;
  • In Familiepark Mondo Verde lopen de wollige schatjes ook rond;
  • Op Speelboerderij Binky lopen allerlei dieren rond, waaronder alpaca's. Extra leuk: hier kun je ze zelf voeren;
  • In het Amerika gedeelte van dierenpark van Landgoed Hoenderdaell vind je een kudde fluffy alpaca's;
  • In het Rotterdamse Plaswijckpark is het een gezellige beestenboel in Dierenwijck. Hier vind je ook alpaca's!

Doe een dagje farm life

Foto 4. Wandelen met alpaca's: voor liefhebbers van de bijzondere, wollige beestjes een droom die uitkomt! Foto: Alpacafarm Vorstenbosch.

Laatst gewijzigd: 2023-09-13 12:15:12 · Gepubliceerd: 13 september 2023 - 31162