Genieten, spelen en wandelen in het Plaswijckpark

Het Plaswijckpark in Rotterdam is een echt familiepark. In de drie verschillende 'wijcken' kun je ravotten in de speeltuinen, koekeloeren naar dieren en relaxen in de wandeltuinen!

Spelende kinderen in Plaswijckpark

Speelwijck

In Speelwijck kun je ongeremd spelen, met een heleboel speeltuinen. Trek vooral oude kleren aan, want die heb je in Speelwijck wel nodig! Voel je een echte schipper wanneer je het vlot met 'jouw' matrozen naar de overkant trekt. Verken daarna de Verkeerstuin van Plaswijckpark. Het enige verkeer dat hier mag rijden zijn de skelters. Rotondes, een spoorwegovergang, verkeerslichten en bushaltes: onderweg kom je van alles tegen! Bewijs als doorgewinterde wegpiraat dat je eigenlijk veel beter kan rijden dan je ouders. Oververhit geraakt van het skelteren? Kom lekker spetteren in de Havenspeeltuin en beleef ongekend veel waterplezier. Of doe net als de apen op het eiland en klauter rond in de uitdagende Apenspeeltuin.

Grootste speelhuis van Nederland

Denk niet dat je alleen met mooi weer naar Plaswijckpark kunt! In het Huis van de Heuvel wacht een grote binnenspeeltuin, waar je urenlang kunt spelen. Hier mag je springen op de bedden, klimmen en klauteren door kasten en klokken en met badschuim schieten vanuit de badkuip in de badkamer.

Dierenwijck

In Dierenwijck is het een echte beestenboel! Hier leven veel diersoorten zoals apen, roofdieren en wallabies. Sommige zijn bekend, zoals de zwarte zwanen en otters, maar wie weet wat een vari, een nandoe of een alpaca is? Misschien vind je hier wel een oehoe die lijkt op je vader, of een lama die je doet denken aan je oma.

Wandelwijck

Wandelwijck is dé plek om te relaxen en genieten van een broodje op één van de vele picknickbanken. Of heerlijk ontspannen op het gras van de Picknickweide. Kun je niet stilzitten? Bezoek dan het Rosarium: een rozentuin met meer dan veertig soorten rozen. En in de Engelse Tuin vind je allerlei fonteinen waar je lekker mee kunt spetteren! Plaswijckpark heeft alles in huis voor een leuk dagje uit en natuurlijk voor een onvergetelijk kinderfeestje.

Genieten, spelen en wandelen in het Plaswijckpark in Rotterdam leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje (vanaf € 15,00 p.p.) en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor peuters, kleuters en kinderen.

Kom spelen met al je vriendjes!

Wie is de beste chauffeur?!

Kom spelen met al je vriendjes!

Kom spelen met al je vriendjes!

Kom spelen met al je vriendjes!

Op bezoek in Dierenwijck.

Kom spelen met al je vriendjes!

Neem een verfrissende duik!

Kom spelen met al je vriendjes!

Lekker bootje varen.

Kom spelen met al je vriendjes!

Aai de schapen.