1

Laatste Dame van Pieterpad overleden

Woensdag overleed Bertje Jens op 95-jarige leeftijd

Nieuws door

archief oud artikel 21 augustus 2009 Groningen, Groningen Eind jaren '70 begon Bertje Jens samen met haar vriendin, Toos Goorhuis aan een wandelroute, die uitgroeide tot het Pieterpad. Woensdag 19 augustus overleed Bertje Jens op 95-jarige leeftijd in haar woonplaats Groningen. Rob de Lange, directeur van Nivon Natuurvrienden, de uitgever van de Pieterpad-wandelgidsen betreurt haar overlijden op de website: “Zij heeft veel betekend voor het lange-afstandwandelen in Nederland."

Het Pieterpad ontstond door de onvrede van de vriendinnen Toos Goorhuis en Bertje Jens over het aanbod van lange-afstandswandelroutes in Nederland. Na veel wandelingen in het buitenland stippelde ze eind jaren '70 een route uit tussen hun woonplaatsen, Groningen en Tilburg. Dit groeide uit tot het huidige Pieterpad. De vriendinnen werden ook wel de 'Dames van het Pieterpad' genoemd. Toos Goorhuis overleed in 2004.  In een reactie van Rob de Lange blijkt dat ook  na het overlijden van Bertje Jens de dames zeker niet worden vergeten. "De voetstappen van haar en haar vriendin Toos Goorhuis zijn vereeuwigd in een plaquette op het Pieterpad bij Vorden. Ik heb haar meegemaakt als een zeer bewogen en maatschappelijk betrokken mens. Zij leeft in onze gedachten voort in het Pieterpad."

Populair

Het Pieterpad is het populairste wandelpad van Nederland over een lange afstand en is naar schatting al door meer dan een miljoen Nederlanders gelopen. In 2008 vierde het Pieterpad haar 25-jarig jubileum.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 21 augustus 2009 - 1075

Dit past bij 'Laatste Dame van Pieterpad overleden'