1

Liever schoenen dan seks!

Kwijlen bij de expositie 'In Her Shoes'

Bezoek het Modemuseum in Hasselt! Redactioneel door

archief oud artikel 31 augustus 2009 Verslaafd aan ballerina's, stiletto's, plateauzolen of gewoon alle schoenen die er maar te krijgen zijn? Dan is een bezoek aan het Modemuseum in Hasselt een goede optie. Je ziet in de tijdelijke expositie 'In Her Shoes' de meest bijzondere damesschoenen van de twintigste eeuw. Wel drie verdiepingen vol! Je kan je hart ophalen, zonder ook maar een cent uit te geven. Kijk, dat is nog eens leuk 'shoeshoppen'.

Liever seks dan schoenen?

De coördinator Kenneth Ramaekers kwam op het idee voor de tentoonstelling toen hij de Glamour UK las. Het 'stylisch' vrouwenblad had een onderzoek gedaan naar de extreme schoenenliefde bij vrouwen. De hoofdvraag was: Ga je liever deze week tien keer shoppen voor schoenen of heb je liever tien keer seks met je favoriete man? 81 procent koos voor het 'shoeshoppen' en dat bracht Kenneth op het idee om de vrouwen van Nederland en België te verrassen met een enorme schoenententoonstelling.

Win nu bij DagjeWeg.NL twee vrijkaarten (5x) voor de unieke schoenententoonstelling 'In Her Shoes'!

Schoenenontwerpers

Er zijn vierhonderd schoenen te bewonderen in het Modemuseum. Bewonder bijvoorbeeld de eerste stiletto's, of de plateauzolen uit de jaren zestig, maar ook hedendaagse schoenontwerpers doen mee met de tentoonstelling. Er zijn schoenen te zien van onder andere René van den Berg, Helena Rietjens, en Jan Jansen. En de Belgische ontwerpers Els Proost, Ellen Verbeek, Nathalie Verlinden en Linde Hermans.

Verleiding

Het merendeel van de schoenen staat niet achter glas en is zo aan te raken. Voor schoenverslaafden is dat een doorlopende verleiding, want de schoenen mogen niet gepast of aangeraakt worden.

In Her Shoes is nog tot en met 8 november 2009 te zien in het Modemuseum in Hasselt.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 31 augustus 2009 - 933