1

Twee girafjes geboren in Beekse Bergen

Voor het eerst in de geschiedenis van Beekse Bergen

Bezoek Safaripark Beekse Bergen! Nieuws door

archief oud artikel 31 augustus 2009 Hilvarenbeek, Noord-Brabant Voor het eerst in de geschiedenis van Safaripark Beekse Bergen werden er afgelopen vrijdag twee girafjes geboren op één dag. Moeder Annelies beviel als eerste in de giraffenstal. Giraffe Yonina werd op dezelfde dag ook moeder. De bevalling van haar dochter Mbili vond plaats op de savanne en was daarom goed zichtbaar voor de honderden bezoekers.

De geboortes zijn extra bijzonder omdat het om Rothschildgiraffen gaat. Dit soort giraffe wordt bedreigd met uitsterven. In het wild lopen er naar schatting nog vijfhonderd rond. Safaripark Beekse Bergen zet zich, samen met diverse andere Europese dierenparken, in voor het voortbestaan van dit soort. Op dit moment leven er in Europese dierentuinen ongeveer tweehonderdvijftig Rothschildgiraffen.

De namen van de dochters zijn Swahili voor 'eerste' en 'tweede'. De twee kleintjes maken het goed en blijven dichtbij hun moeder. Ze zullen zich over een paar dagen bij de andere Rothschildgiraffen op de savanne voegen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 31 augustus 2009 - 323