1

Made in Britian

Tassen met Engelse allure of juist met de platte typische Britse humor

Bezoek Tassenmuseum Hendrikje! Redactioneel door

archief oud artikel 4 september 2009 Amsterdam, Noord-Holland Engelsen zijn gek op tassen en design. Maar de Britse topontwerpers staan vooral bekend om hun vakmanschap, kwaliteit en aandacht voor traditie en de combinaties met modern design. Tassenmuseum Hendrikje gaat dit najaar helemaal op de Engelse tassentour met de tentoonstelling 'Made in Britain'.

Topontwerpes in Tassenmuseum

Het Tassenmuseum Hendrikje pakt uit met tassen van Engelse topontwerpers. Zo heeft het museum tassen geleend uit de catwalkcollectie van Vivienne Westwood, Alexander McQueen en Stella McCartney. Maar ook tassen van Lulu Guinness, Paul Smith, Anya Hindmarch, Bill Amberg en merken zoals Mulberry en Burberry. Bij tassenliefhebbers loopt nu al het water in de mond. Maar het is nog even wachten, want de tentoonstelling opent op 7 september 2009 en zal te zien zijn tot en met 21 februari 2010.

'I am not a plastic bag'

Een bijzonder pronkstuk in de collectie is wel de tas van Anya Hindmarch. De tassenontwerpster is waarschijnlijk niet bij iedereen bekend, maar ze heeft al een echte hype op haar naam staan. Hindmarch maakt veel tassen vanuit een ideaal. Zoals haar opzienbare linnen tas met de tekst 'I am not a plastic bag'. De tas werd gefabriceerd in samenwerking met The Global Social Change Movement en werd een grote hit onder beroemdheden en daardoor ook weer onder het 'gewone volk'.

De platte Engelse humor

Een andere Britse tassenontwerper is Lulu Guinness. Zij werkt met veel humor, en dat hebben die Engelsen wel. Zo maakt zij tassen van stof of leer in allerlei vormen, zoals een huis of een winkel. Haar tassen lijken soms meer overeenkomsten te hebben met de uitgebeelde voorwerpen dan met de handtas.

Het Tassenmuseum zal er ook deze keer weer een bijzondere tijdelijke tentoonstelling van maken. Voor 'Made in Britain' kan het museum ook weer putten uit hun eigen collectie tassen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 4 september 2009 - 1245