1

Intocht Sinterklaas 2009 gaat niet door

Niet genoeg geld voor het jaarlijkse kinderfeest

Nieuws door

archief oud artikel 8 september 2009 Amsterdam, Noord-Holland De intocht van Sinterklaas in Amsterdam gaat dit jaar waarschijnlijk niet door. Sponsors laten het na zeventig jaar afweten, is dinsdag in De Telegraaf te lezen.

De jaarlijkse intocht van Sinterklaas kost driehonderdduizend euro, waarvan de helft in natura wordt betaald. Op dit moment missen de organisatoren nog zeventigduizend euro. Het tekort komt voornamelijk doordat een grote particuliere sponsor zich heeft teruggetrokken. Tot nu toe hebben de organisatoren vijftigduizend euro toegezegd gekregen en de gemeente Amsterdam draagt nog eens dertigduizend euro bij. Maar hierdoor is er nog steeds een gat van zeventigduizend euro. Zoals het er nu uit ziet, zal het jaarlijkse kinderfeest niet doorgaan.

UPDATE

Uit de onderstaande reacties blijkt dat er veel onduidelijkheid is over het al dan niet doorgaan van de Sinterklaasintocht. DagjeWeg.NL kan u melden dat het Sinterklaasfeest in Amsterdam zo goed als gered is. Een aantal Amsterdamse bedrijven heeft het tekort aangevuld met 50.000 euro. Daarnaast helpt de Sponsor Bingo Loterij een handje. Mogelijk legt de gemeente ook nog een bedrag in.

Fans van Sinterklaas kunnen bij de Sponsor Bingo Loterij een lot kopen. De helft van de prijs van het lot gaat naar het goede doel, het grootste deel van de rest gaat in de prijzenpot. De Sinterklaasintocht in Amsterdam is één van de goede doelen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 8 september 2009 - 9582

Dit past bij 'Intocht Sinterklaas 2009 gaat niet door'

31 reacties: