1

Rietveld-paviljoen krijgt grote beurt

Klus volgend jaar geklaard

Bezoek het Kröller-Müller Museum in Otterlo Nieuws door

archief oud artikel 11 september 2009 Otterlo, Gelderland Het Rietveld-paviljoen in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum in Otterlo wordt het komende jaar onder handen genomen. Het paviljoen is niet goed meer te onderhouden, melden het museum en de Rijksgebouwendienst vandaag.

Het paviljoen uit 1955 wordt eerst helemaal uit elkaar gehaald. Vervolgens start de restauratie, waarbij hedendaagse materialen worden gebruikt om de oorspronkelijke uitstraling te behouden. Uiteindelijk wordt het Rietveld-paviljoen weer opgebouwd en in ere hersteld. Als alles goed verloopt, is de klus volgend jaar geklaard.

Gerit Rietveld (1888-1964) was een Nederlands architect, grafisch ontwerper en meubelmaker. Bekendheid verwierf hij als lid van kunstbeweging De Stijl en vertegenwoordiger van het Nieuwe Bouwen. Het paviljoen ontwierp Rietveld in de jaren zestig voor een internationale beeldententoonstelling in park Sonsbeek in Arnhem. In 1965 is het, als eerbetoon aan de maker, gereconstrueerd bij het Kröller-Müller Museum.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 september 2009 - 1355

Activiteiten Kröller-Müller Museum

Nu te bezoeken

Door de bomen het bos


Door de bomen het bos is een veelzijdige tentoonstelling, waarbij je geprikkeld wordt en met frisse gedachtes en ideeën weer naar huis gaat.

Wandeling “Door de bomen de Beeldentuin”


Makerscollectief Circus Andersom heeft een multidimensionale wandeling uitgezet door de beeldentuin van het Kröller Müller Museum. Lijkt het jou leuk om mee te wandelen? Haal dan snel een ticket!